Mesajul viceprimarului Eusebiu Vețeleanu cu ocazia Salonului Naţional de Literatură şi Artă ”Rotonda Plopilor Aprinşi”

Onorată asistenţă,

Salonul Naţional de Literatură şi Artă ”Rotonda Plopilor Aprinşi”, ajuns anul acesta la cea de IX-a ediţie şi însoţit de Festivalul Cărţii la Râmnic, a devenit un preambul nelipsit al ultimelor ediţii ale Zilelor Râmnicului, când serbăm prima atestare documentară a municipiului de la 20 mai 1388.

Evenimentul legat atât de strâns de principala manifestare identitară a Râmnicului este cu atât mai remarcabil cu cât se derulează într-o organizare şi finanţare exclusiv private, dovedind că există un mare interes, atât din partea unor structuri non-guvernamentale, cât şi din cea a unor sponsori, pentru iniţierea unor evenimente culturale de calibru. Cred că nu greşesc dacă spun că ansamblul format din Salonul ”Rotonda Plopilor Aprinşi” şi din Târgul de Carte reprezintă cea mai importantă manifestare de acest fel care se derulează anual în Râmnic.

Iar pentru această poziţie meritorie i se cuvin aduse mulţumiri iniţiatorului acestor evenimente, celui care a pus în fapte o frumoasă idee şi care nu s-a lăsat învins de niciuna din multele greutăţi inerente unui asemenea amplu demers. Pentru toate acestea, îmi face o deosebită onoare să îl felicit pe domnul Ioan Barbu, Cetăţean de Onoare al municipiului, atât cu ocazia unei noi ediţii - sunt convins reuşite! - a Salonului, cât şi cu prilejul aniversării de ieri, când a împlinit o venerabilă, dar nu mai puţin frumoasă vârstă.

Vă doresc La Mulţi Ani, vă urez multă putere pentru a ne încânta şi cu alte astfel de ocazii şi vă asigur de tot respectul Municipalităţii Râmnicului şi al întregii comunităţi locale!

Citit de 1469 ori Ultima modificare facută Vineri, 17 Mai 2019 12:55
Top