Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Balanca Paul

Balanca Paul

În prezența primarului Mircia Gutău, a președintelui C.J. Vâlcea Constantin Rădulescu, a înaltpreasfințitului Varsanufie arhiepiscopul Râmnicului, preoți, corul Seminarului Teologic dar și a mai multor elevi din școlile din municipiu, a fost dezvelit bustul ocrotitorului spiritual al Râmnicului, Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul.
 
Alte două autovehicule staţionate neregulamentar au fost ridicate la începutul acestei săptămâni de către echipajul mixt format din operatori ai SC ETA SA şi Poliţia Locală, ultima astfel de acţiune având loc în zona sediului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. Utilajul de ridicare a autovehiculelor şi-a făcut datoria fără probleme, în locul parcării neregulamentare a fost lăsat un autocolant informativ, iar maşina a fost transportată la sediul SC ETA SA, de unde urmează să fie recuperată de proprietar. Costurile recuperării sunt în valoare de 300 lei (din care 230 lei - ridicarea pe platformă şi 70 lei - transportul în zona de depozitare), după prima oră de la depunerea în parcul auto taxându-se şi suma de 6 lei/ora de staţionare. La toate acestea se adaugă sancţiunile în baza Codului Rutier aplicate de poliţiştii cu atribuţii în domeniu, respectiv amendă de 580 lei şi 3 puncte de penalizare.
 
 
 
În cadrul şedinţei operative de la începutul acestei săptămâni, primarul Mircia Gutău a dat mai multe dispoziţii departamentelor din cadrul Primăriei în vederea remedierii sau preîntâmpinării unor situaţii negative. Astfel, s-a decis începerea demersurilor pentru montarea, în perioada următoare, a unui sens giratoriu din balize la capătul dinspre oraş al pasajului Tudor Vladimirescu, la intersecţia cu str. Maior V. Popescu, unde se produc în mod repetat ambuteiaje auto. De asemenea, s-a mai transmis către SC Pieţe Prest SA să desemneze o persoană care să verifice permanent, o dată la câteva zile, fiecare loc de joacă din municipiu, în special în ceea ce priveşte siguranţa copiilor care le utilizează. S-a mai dispus remedierea iluminatului public pe aleea Castanilor, precum şi continuarea acţiunii de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, SC ETA SA raportând, pentru săptămâna trecută, un număr de 7 astfel de acţiuni îndreptate împotriva şoferilor care nu respectă legislaţia rutieră.
 
Sâmbătă, 16 Septembrie 2017 07:26

Cercetașii își încep activitatea

Deschiderea anului cercetășesc la Centrul Local "Radu de la Afumați" din Râmnicu Vâlcea

 
În urma întâlnirii derulate vineri după-amiaza la Primăria municipiului, la care au participat conducerea administraţiei municipale în frunte cu primarul Mircia Gutău, reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului şi Biroului Siguranţă Rutieră, precum şi mai mulţi specialişti interesaţi în găsirea de soluţii la problemele de trafic care s-au acutizat în ultima săptămână, s-a convenit la aplicarea temporară a mai multor soluţii. Astfel, începând din dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 septembrie, se va permite accesul la stânga, pe strada Dacia, pentru autovehiculele care vin pe Calea lui Traian pe direcţia Nord-Sud prin crearea unei a treia benzi dedicate. În acelaşi context, pe Calea lui Traian, în zona Restaurantului Noil, pe sensul de mers Sud-Nord se va monta un limitator de viteză pentru decelerarea maşinilor. O altă modificare vizează reinstituirea sensului unic pe strada Mihai Eminescu, dinspre strada George Coşbuc către Calea lui Traian, pe porţiunea din această stradă cuprinsă între strada George Coşbuc şi Matache Temelie (bariera CFR) putându-se circula în ambele sensuri. Acestor soluţii temporare li se vor adăuga, în prima parte a săptămânii viitoare, o nouă sistematizare a intersecţiei de la capătul de Nord a Podului Vinerii Mari (străzile Calea lui Traian - General Magheru - splaiul Independenţei), care va permite un acces auto mai facil dinspre Nordul şi Vestul municipiului către strada General Magheru. De aceea, în următoarea perioadă, conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu atenţie în zona centrală a municipiului, respectând noile indicatoare şi marcaje rutiere, precum şi indicaţiile agenţilor de poliţie.
 
Întâlnirea care a durat peste două ore a debutat cu sublinierea, de către primarul Mircia Gutău, a faptului că el, ca edil, nu poate stabili modul de desfăşurare a circulaţiei auto în oraş, şi pentru aceasta a apelat, printr-o selecţie derulată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SEAP, la o firmă de specialitate, care a întocmit studiul de trafic cu consecinţele cunoscute de toţi. În cazul în care soluţiile temporare adoptate în urma acestei întâlniri se vor dovedi viabile, edilul-şef le va prezenta firmei care a realizat studiul de trafic cu solicitarea de a fi introduse în varianta finală a acestui document după care, avizate ulterior de toţi factorii de decizie, ele urmând să rămână definitive. Primarul Gutău a mai prezentat succint şi o sinteză a zecilor de propuneri de fluidizare a traficului venite în ultimele zile pe adresa Primăriei municipiului, apreciind bunele intenţii şi preocuparea cetăţenilor care au venit cu propuneri sau amendamente pentru îmbunătăţirea situaţiei actuale. Tot în urma discuţiilor s-a ajuns şi la concluzia că, cel puţin până la finalizarea celei de-a doua axe Sud-Nord de traversare auto a Râmnicului – prin prelungirea bd. Tineretului spre Nord (investiţie în derulare), legătura de la Pasajul Tudor Vladimirescu până la bd. Nicolae Bălcescu (lucrare în proiectare) şi realizarea bretelelor la pasaj – traficul auto în zona centrală nu va cunoaşte o fluidizare completă, mai ales în contextul unei creşteri într-un ritm extrem de rapid a înmatriculărilor de noi autovehicule: numai în primele 7 luni ale acestui an, în Râmnic au intrat în circulaţie 11.700 de noi maşini.
 
 
Biroul de Presă
 
 
Vineri, 15 septembrie, primarul Mircia Gutău, alături de alţi reprezentanţi ai Primăriei municipiului şi împreună cu deputatul Eugen Neaţă, a inaugurat locul de joacă recent modernizat de la Grădiniţa Nord. 2. Pe o suprafaţă de aproape 500 mp au fost făcute amenajări constând în realizarea unui strat suport pe care sunt amplasate echipamente de joacă şi de fitness, menţinerea echipamentelor de joacă care se prezentau în stare bună şi amplasarea de echipamente noi. Stratul suport s-a făcut prin aplicarea unui strat de granule de cauciuc, a unui strat de granule colorate în masă şi a unui strat de protecţie UV. Este cel de-al şaptelea loc de joacă modernizat inaugurat în ultima perioadă, după cele de la ”Cina”, Grădina Zoologică, Bloc W, str. Mihai Eminescu, Catedrala Ostroveni şi ”Asirom”.
 
Cu această ocazie, primarul Gutău a declarat că, după investiţiile realizate în ultima perioadă în cartierul Ostroveni, a venit rândul cartierului Nord, dând ca exemple demararea lucrărilor la Parcul de lângă Colegiul Forestier sau finalizarea sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Republicii şi Decebal.
 

 

Luni, 18 septembrie, va debuta cea de-a patra ediție a proiectului ”Traffic Snake Game – Oscar, şarpele hoinar” (TSG). În perioada 18-29 septembrie, copii cu vârste între 7 şi 10 ani din 11 localităţi din ţară vor merge la şcoală pe jos, cu autobuzul, cu bicicleta sau mai mulţi într-o maşină, Râmnicu Vâlcea fiind reprezentat de 139 elevi de la Şcolile Take Ionescu şi Goranu.

 

În primii trei ani, TSG  a fost organizat în paralel în 20 de ţări europene. Deja după primii doi ani de derulare a campaniei, România ocupa primul loc, înscriind cel mai mare număr de şcoli şi realizând economii importante de combustibili şi emisii de CO2.

 

La ediţia precedentă, din 2016, a campaniei „OSCAR, ŞARPELE HOINAR”, elevii vâlceni au înregistrat economii de peste 4374 km, care nu au mai fost parcurşi cu maşina, conducând, astfel, la o reducere de peste 7200 kg a emisiilor de CO2.

 

 

Biroul de Presă

 

 

 
Începând de sâmbătă, 16 septembrie şi până vineri, 22 septembrie 2017, la Râmnicu Vâlcea va avea loc o nouă ediţie a Săptămânii Mobilităţii Europene. Desfăşurată anul acesta sub sloganul  ”Sharing Gets You Further” (”Împarte ca să ajungi departe”), Campania aduce în atenţia publicului mobilitatea în oraşe prin utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, folosirea mijloacelor de transport în comun, precum şi beneficiile mersului pe jos.
 
Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea va avea ca parteneri ai ediției 2017 Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Agenţia pentru Mediu Vâlcea, precum şi ONG-uri interesate să promoveze în şcoli conceptele de dezvoltare durabilă şi mobilitate. Râmnicu Vâlcea se alătură, astfel, celor peste 2200 de participanţi ai prezentei ediţii.
 
Tot în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, în data de 22 septembrie va fi organizată şi ”Ziua fără maşină”. Astfel, între orele 10.00 - 12.00, Calea lui Traian va fi închisă de la Podul Vinerii Mari” şi până în dreptul Instituţiei Prefectului Vâlcea, aici fiind aşteptaţi peste 100 de copii, pentru care vor fi organizate concursuri cu bicicleta şi cu rolele, la care se vor vor oferi premii participanţilor.
 

 

În cursul zilei de marţi, 12 septembrie, puţin după ora 15.00, echipajul Poliţiei Locale care efectua patrularea în zona centrală a municipiului, aflat la intrarea în parcarea subterană a Pieţei Centrale, a fost agresat pe neaşteptate, iniţial verbal, de un bărbat aflat într-o stare vizibilă de agitaţie. La încercarea poliţiştilor locali de a linişti lucrurile şi de a stopa şuvoiul de insulte şi ameninţări cu moartea adresate lor, bărbatul a devenit violent şi l-a lovit peste faţă pe unul din agenţi; imediat după acest gest, atacatorul a fost imobilizat, culcat la pământ şi încătuşat, totodată fiind chemat şi echipajul de intervenţie rapidă cu ajutorul căruia a fost transportat la sediul Poliţiei Locale. De menţionat că pe tot parcursul acestor proceduri, bărbatul a proferat permanent injurii şi ameninţări cu moartea, în special la adresa tuturor oamenilor legii. În urma controlului corporal efectuat, s-a dovedit că este vorba de D. Marian, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în Budeşti, cunoscut ca o persoană agresivă şi cu internări numeroase la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean. Ca urmare a acestor circumstanţe, bărbatul a fost predat la U.P.U., de unde a fost internat la Spitalul nr. 2, iar împotriva acestuia a fost demarată la Parchetul local acţiunea de începere a urmării penale pentru infracţiunea de ultraj, totodată fiind amendat contravenţional cu suma de 800 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

 

Biroul de Presă

 

Astăzi, 13 septembrie 2017, a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea o conferință de presă comună a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și a Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier. Au fost prezenți Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea - domnul Mircia GUTĂU, Viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea – domnul Eusebiu VEȚELEANU, Șeful Serviciului Rutier Vâlcea - domnul Subcomisar de Poliție Florian IONIȚĂ, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea – Comisar Șef Ion MATEI, Șeful Biroului Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea – comisar șef Ion DEACONU, inspectorul Biroului Poliției Rutiere Râmnicu Vâlcea – comisar Cosmin IANA.

 

Domnul Mircia GUTĂU împreună cu toți ceilalți factori de decizie prezenți au declarat că au luat toate măsurile necesare în vederea fluidizării traficului, apelându-se inclusiv la o firmă de specialitate, în vederea întocmirii unui studiu în acest sens.

 

Având în vedere faptul că soluția propusă de firma care a întocmit studiul de trafic nemulțumește locuitorii orașului nostru, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea anunță toți cetățenii Râmnicului că începând de astăzi, 13 septembrie 2017 și până vineri, 15 septembrie 2017 inclusiv, pot trimite soluții de fluidizare a traficului pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, la următoarele adrese și numere de telefon:

 

- adresa de e-mail a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

 

- la numărul de telefon TELVERDE (gratuit): 0800.809.809;

 

- pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

 

Vă informăm, de asemenea, că în data de sâmbătă, 16 septembrie 2017, o comisie tehnică formată din specialiști ai Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea împreună cu specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, vor analiza toate soluțiile venite de la cetățeni și vor proceda la o simulare a celor mai viabile dintre acestea.

 

Vă mulțumim și așteptăm propunerile dumneavoastră la adresele și numerele de telefon mai sus menționate!

 

 

Page 1 of 195