Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Balanca Paul

Mai mulţi profesori din Turcia şi din Letonia, alături de profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea în frunte cu inspectorul general şcolar Andra Bică, au vizitat Primăria municipiului unde au fost primiţi de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu. Prezenţi la Râmnicu Vâlcea în cadrul unui proiect destinat prevenirii abuzului împotriva copiilor, derulat în baza Programului Erasmus+, oaspeţii din străinătate au apreciat curăţenia oraşului şi căldura gazdelor, dar şi calitatea infrastructurii educaţionale. În urma acestui proiect, va fi elaborat şi diseminat un  ghid de bune practici, iar în fiecare dintre ţările participante vor fi organizate instruiri cu profesorii şi cu părinţii în vederea prevenirii acestui fenomen negativ.

Biroul de Presă

În pregătirea aniversării, anul viitor, a unui centenar de existenţă a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, Primăria municipiului a iniţiat mai multe investiţii absolut necesare la această prestigioasă unitate şcolară. Astfel, la finele lunii trecute a fost semnat contractul pentru reabilitarea sălii de sport a Colegiului (proiectare şi execuţie), în cadrul căruia se propune reabilitarea funcţională şi modernizarea construcţiilor existente (corpurile A şi B) prin comasarea lor într-un singur volum cu regim de înălţime P+1E, etajul rezultat urmând să găzduiască o sală cu funcţiuni sportive. Se vor înlocui acoperişul, instalaţiile termice din vestiare, instalaţiile electrice, cele de alimentare cu apă caldă şi rece şi cele de canalizare, se vor reabilita vestiarele şi grupurile sanitare şi se vor reface finisajele interioare şi exterioare. De asemenea, se vor înlocui toate echipamentele din dotarea sălii de sport cu echipamente profesionale.  Termenul de execuţie, conform contractului, este de 9 luni, iar lucrările vor ţine cont şi de calendarul deja stabilit al competiţiilor sportive ce urmează să se desfăşoare în această sală.

O altă investiţie, aflată în prezent la finalul procedurii de licitaţie, este reabilitarea şi modernizarea Sălii de Festivităţi a CN ”Mircea cel Bătrân”. Spaţiul urmează să fie amenajat în formă de amfiteatru cu 183 de locuri în total, lucrările vizând refacerea tuturor finisajelor interioare (scenă, balcon şi scări de acces), înlocuirea instalaţiilor termice şi electrice şi montarea de instalaţii de sonorizare şi de climatizare. Lucrările sunt estimate să dureze 3 luni, astfel încât ceremoniile dedicate împlinirii a 100 de ani de existenţă se vor putea desfăşura într-o sală demnă de istoria acestui Colegiu.

Biroul de Presă

Prezent, alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu şi de consilierii locali Fănel Leţu şi Valentin Adrian Popa, la hramul municipiului Chişinău (care se sărbătoreşte anual pe 14 octombrie), primarul Mircia Gutău a semnat cu această ocazie Acordul de cooperare şi înfrăţire între Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Pretura Ciocana, Municipiul Chişinău din Republica Moldova. Astfel, se oficializează relaţiile de colaborare între cele două administraţii, demarate la începutul acestui an printr-un schimb de scrisori de intenţie şi continuate cu vizita pe care Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Şcolnic, în fruntea unei delegaţii din Republica Moldova, a făcut-o în Râmnicu Vâlcea cu ocazia Zilei Imnului Naţional. Acordul semnat luni la Chişinău crează cadrul strategic favorabil derulării unor programe, proiecte şi activităţi comune în vederea dezvoltării durabile în mai multe domenii de activitate la nivelul municipalităţilor semnatare.

Biroul de Presă

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Vâlcea, organizează în data de 16 octombrie 2019, orele 15.30, la sediul Bibliotecii Judeţene ”Antim Ivireanul”, a treia ediţie a Săptămânii Europene a Democraţiei Locale (SEDL) la Râmnicu Vâlcea. Tema aleasă de Municipiul Râmnicu Vâlcea pentru anul 2019 este ”Guvernarea locală deschisă: ce îşi doresc cetăţenii de la administraţia publică”. Voluntarii Europe Direct vor dezbate împreună cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea subiecte referitoare la rolul şi importanţa administraţiei publice locale, comunicarea dintre administraţia publică locală şi cetăţenii din Râmnicu Vâlcea, precum şi despre ce îşi doresc tinerii de la reprezentanţii administraţiei locale.

Anul trecut, Municipiul Râmnicu Vâlcea a organizat sub egida SEDL mai multe evenimente (întâlnirile Primarului Râmnicului cu cetăţenii oraşului, dezbatere cu voluntarii Europe Direct, concert aniversar ”România la Centenar” împreună cu elevi din fostele provincii româneşti) care au fost prezentate la reuniunea anuală a coordonatorilor SEDL din data de 19 februarie 2019.

Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale (SEDL) este o iniţiativă pan-europeană desfăşurată în fiecare an în jurul datei de 15 octombrie, ca un tribut adus Cartei Europene a Auto-Guvernării Locale, care a fost deschisă semnării la această dată, în 1985. Proiectul este coordonat de Consiliul Europei, prin Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale.

Biroul de Presă

Prin grija Sport Club Municipal, 90 de copii din Râmnicu Vâlcea vor ajunge în tribunele Arenei Naţionale din Bucureşti pentru a încuraja echipa României în meciul cu Norvegia din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2020. Micii sportivi legitimaţi la SCM (grupele 2006, 2007, 2008 şi 2009), împreună cu 9 însoţitori, se vor alătura celor peste 30.000 de copii care au răspuns invitaţiei FRF şi au confirmat prezenţa la meciul din 15 octombrie, de la ora 21.45. Suporterii vâlceni ai Naţionalei vor ajunge la Bucureşti cu două autocare, fiecare copil având asigurat un pachet de hrană cu sandviciuri, un corn şi apă.

Biroul de Presă

În data de 8 octombrie 2019, Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a avizat proiectul depus de Municipiul Râmnicu Vâlcea pentru instalarea în oraş a 7 staţii de încărcare a vehiculelor electrice. Dosarul de finanţare pentru acest proiect a fost depus de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea în luna decembrie a anului trecut în cadrul ”Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ”. Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.456.270,05 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.310.643,05 lei. Cele 7 staţii sunt staţii de încărcare rapidă şi vor fi amplasate în parcarea de pe splaiul Independenţei (2 staţii), în parcarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (2 staţii), în parcarea Ştrand Ostroveni (2 staţii) şi în parcarea din zona Sălii Sporturilor ”Traian” de pe bd. Nicolae Bălcescu (o staţie). În cadrul programului sus-menţionat, Râmnicu Vâlcea este cea de-a cincea reşedinţă de judeţ din ţară (după Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu) careia i s-a aprobat finanţarea acestui proiect.

Biroul de Presă

Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 18:20

Două piscine acoperite pentru copiii din Râmnic

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea va prinde în bugetul pentru anul viitor construirea a două piscine acoperite, una în cartierul Nord, cealaltă în Ostroveni, unde copiii cu vârsta de până la 15 ani să poată învăța și să practice înotul gratuit, cu profesor antrenor angajat de Primărie. Ideea a fost preluată de primarul Mircia Gutău în urma discuțiilor pe care le-a avut zilnic în oraș cu cetățenii și ea va fi dusă la îndeplinire!

În contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, care va demara sâmbătă, 12 octombrie, la nivelul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea a fost emisă Dispoziţia nr. 2793/2019 privind stabilirea locurilor speciale pentru afişaj electoral în vederea organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Preşedintele României, în a cărei Anexă sunt enumerate cele 32 de amplasamente ale panourilor montate în acest sens:

 1. Zona Nord - intrarea Cetăţuia, pe aleea pietonală aferentă accesului la Biserica Cetăţuia;
 2. Zona Nord - Calea lui Traian, în faţa Complexului Comercial “Nord”;
 3. Zona Nord - Calea lui Traian - Spitalul Judeţean de Urgenţă;
 4. Zona Nord - str. Rapsodiei nr. 19, bloc H1;
 5. Zona Traian – bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa Complexului Comercial “Traian”;
 6. Zona Gării CFR– str. Maior V.Popescu, Piaţa Gării;
 7. Zona Centrală - Calea lui Traian, trotuarul din faţa blocului L (nr. 114), în dreptul Galeriilor de Artă;
 8. Zona Centrală - strada Regina Maria nr. 6, lângă sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor;
 9. Zona Centrală - scuarul Revoluţiei;
 10. Zona Centrală - intersecţia străzii Carol I cu strada Ştirbei Vodă;
 11. Zona Centrală - strada General Magheru, bloc S3, lângă intersecţia cu str. Gib Mihăescu;
 12. Zona Centrală - la intersecţia bulevardului Tudor Vladimirescu cu str. General Magheru;
 13. Zona Centrală - la intersecţia străzii General Praporgescu cu str. Constantin Brâncoveanu;
 14. Zona Ştirbei Vodă - Grădiniţa Spiru Haret”;
 15. Zona Morilor - la intersecţia străzii Prof. Corneliu Tamaş cu strada Morilor;
 16. Zona Petrişor - la intersecţia străzii Petrişor cu strada Zorilor;
 17. Zona 1 Mai - Calea lui Traian nr. 110, pe trotuarul din faţa blocului M.Ap.N.1;
 18. Zona Calea lui Traian Sud - staţia de autobuz ETA de lângă Colegiul Economic;
 19. Zona Ostroveni - bulevardul Tineretului, Complex Comercial “Hermes”;
 20. Zona Ostroveni - bulevardul Tineretului, la intrarea în Piaţa Ostroveni;
 21. Zona Ostroveni - strada Luceafărului nr. 2, bloc A4;
 22. Zona Ostroveni - strada Luceafărului, zona ”Cina”;
 23. Zona Ostroveni - la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu aleea Teilor – Complex Comercial ”Tic-Tac”;
 24. Zona Ostroveni - bulevardul Tineretului prelungire cu bulevardul Dem Rădulescu;
 25. Zona Copăcelu - Grădiniţa Copăcelu;
 26. Zona Căzăneşti - Şcoala Căzăneşti;
 27. Zona Colonie - Sediul Poliţiei Locale;
 28. Zona Stolniceni - Grădiniţa Stolniceni;
 29. Zona Râureni - Secţia nr. 1 de Poliţie Rurală;
 30. Zona Goranu - Şcoala Goranu (strada Ştraubing);
 31. Zona Lespezi - intersecţia străzii Lespezi cu strada Straubing;
 32. Zona Feţeni - strada Feţeni, lângă staţia de autobuz ETA din apropierea fostei Şcoli Feţeni.

Acelaşi act normativ, adoptat în consecinţa legislaţiei specifice scrutinului din 10 noiembrie, mai prevede că pe un panou electoral fiecare candidat poate aplica un singur afiş electoral de promovare, care nu poate depăşi dimensiunile de 500 x 300 mm, sau, în cazul convocărilor unor reuniuni electorale, de 400 x 250 mm. De asemenea, se mai stipulează că afişajul în scop electoral pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei este interzis, iar afişajul electoral în alte locuri decât cele stabilite este permis numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor şi numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.

Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a afişelor montate pe cele 32 de panouri electorale este considerată contravenţie şi va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între  1.000 şi 2.500 de lei. Panourile electorale de pe raza urbană a municipiului Râmnicu Vâlcea sunt supravegheate video.

Biroul de Presă

În cursul lunii septembrie au fost semnate contractele de proiectare şi execuţie pentru amenajarea cu dale elastice a trecerilor la nivel de cale ferată de pe bd. Nicolae Bălcescu, de pe str. Mihai Eminescu şi de pe str. Copăcelu. Valoarea totală a celor trei lucrări este de aproape 3 milioane de lei (fără TVA), iar investiţiile îşi propun modernizarea acestor zone cu structuri şi materiale moderne, care să sporească gradul de confort şi siguranţa conducătorilor auto, având ca principale efecte fluidizarea circulaţiei şi reducerea nivelului de zgomot în timpul traficului intens. În zonele de traversare se vor amenaja inclusiv trotuarele, iar străzile vor fi reabilitate şi ele pe o lungime de circa 25 m de o parte şi de alta a căii ferate (distanţă măsurată de la axele liniilor extreme). La acest moment este în curs proiectarea amenajărilor, iar execuţia efectivă, dat fiind că sezonul rece este aproape, se va face în cursul anului viitor, perioada de lucrări fiind stabilită prin contract la 45 de zile pentru fiecare obiectiv.

Biroul de Presă

Page 1 of 275
Top