Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Balanca Paul

Balanca Paul

Miercuri, 26 iulie, la ora 10.00, în prezenţa primarului Mircia Gutău şi a viceprimarului Eusebiu Veţeleanu, pasajul pietonal pe sub Calea lui Traian – lucrare realizată în cadrul proiectului ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central” – a fost parţial dat în folosinţă. Cu această ocazie, edilul-şef a declarat că este un pas deosebit de important în finalizarea acestei investiţii de amploare, anunţând totodată că data estimată la care întreaga lucrare se va termina este 30 septembrie. În cazul în care aceste termen nu va fi respectat, se vor aplica penalităţi calculate de la data de 15 iulie – cea estimată iniţial pentru finalizarea proiectului. Lifturile şi scările rulante vor fi date în folosinţă în aproximativ o săptămână, după avizarea ISCIR, tot atunci urmând să fie disponibile şi toaletele publice din pasaj.

Primarul Gutău a vizitat şi cele două spaţii expoziţionale, în care şi-au expus lucrările artişti plastici şi artişti fotografi, precum şi standurile de carte ale librăriilor ”Humanitas” şi ”Aldan” sau punctul de informare turistică gestionat în comun de specialiştii de la Centrul de Informare Turistică al municipiului şi de cei de la Centrul de Informare Turistică al judeţului Vâlcea. În dialogul avut cu edilul municipiului, reprezentanţii artiştilor – preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, Gheorghe Dican, şi preşedintele Fotoclubului ”Floarea de Colţ”, Ioan Ciubotaru – au mulţumit pentru oportunitatea oferită de a-şi expune lucrările publicului larg, promiţând o serie de evenimente culturale ce vor fi găzduite în aceste spaţii expoziţionale care însumează 333 mp. În pasaj au mai fost amplasate şi mai multe mijloace de publicitate ale unor firme din municipiu şi din judeţ, iar de la momentul deschiderii pentru public, aici funcţionează un post permanent al Poliţiei Locale.

Biroul de Presă

Miercuri, 26 iulie, la ora 10.00, se va deschide parţial pasajul pietonal pe sub Calea lui Traian, parte din proiectul ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central”. Se va permite, într-o primă etapă, traficul pietonal pe intrările/ieşirile din zonele McDonald’s (acces spre Piaţa Centrală şi Galeriile de artă), Winmarkt Cozia (acces spre River Plaza Mall, str. Ştirbei Vodă şi Parc Zăvoi) şi Union Pub (acces spre Scuarul Revoluţiei). Cele două spaţii expoziţionale din pasaj, însumând 333 mp, au fost amenajate de Uniunea Artiştilor Plastici Vâlcea, în colaborare cu Fotoclubul ”Floarea de Colţ”, astfel că, la momentul deschiderii pasajului, trecătorii vor avea şi posibilitatea vizitării unor galerii de artă inedite conţinând artă plastică, artă fotografică sau prezentări de carte. Totodată, pasajul va fi mobilat şi cu sisteme de expunere şi promovare a firmelor din municipiu, în dorinţa unei mai bune populararizări a afacerilor locale. În pasaj, chiar de la inaugurare, va funcţiona un post permanent al Poliţiei Locale pentru preîntâmpinarea şi sancţionarea oricăror distrugeri.

Biroul de Presă

Miercuri, 19 iulie, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, a avut loc cea de-a doua întâlnire a primarului Mircia Gutău şi a altor reprezentanţi ai administraţiei locale cu locuitorii din cartierul Ostroveni, zona situată la Vest de bd. Tineretului. La debutul acesteia, edilul-şef a ţinut să enumere o serie de investiţii – finalizate, în derulare sau în proiect - avute în vedere pentru acest cartier şi pentru zona de Sud a municipiului.

Astfel, primarul Gutău a menţionat emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru modernizarea Târgului Râureni, proiectul de creare a unei benzi de accelerare pentru maşinile care merg spre Drăgăşani venind de sub pasajul Râureni, necesitatea lărgirii carosabilului în zona sensului giratoriu de la capătul bdului Dem Rădulescu, demararea lucrărilor la prelungirea bd. Tineretului spre Nord, demararea schimbării iluminatului public pe faleza râului Olăneşti şi pe podul peste Olăneşti de pe bd. Tineretului, finalizarea - în aproximativ două săptămâni - a parcului de la Catedrala Ostroveni, alocarea unor fonduri pentru reabilitarea exterioară a acestui lăcaş de cult, finalizarea exproprierilor pentru cimitirul din zona Târgului Râureni, pentru care se face proiectarea, prelungirea aleii de promenadă pe malul Oltului până la DN 64, lucrările de schimbare şi reabilitare a acoperişurilor la şcolile generale 9, 10 şi 13 din cartier, aprobarea finanţării PNDL pentru construirea unei noi grădiniţe, deschiderea, pe 31 iulie, a Căminului pentru Persoane Vârstnice, demararea achiziţionării unor terenuri în vecinătatea Ştrandului Ostroveni pentru extinderea zonei turistice, crearea a 420 de locuri de parcare pe str. Ostroveni, de la Ştrand până la intersecţia cu drumul naţional, crearea unei parcări în zona Parcului Industrial Sud pentru parcarea peste noapte a maşinilor de marfă, finalizarea recentă a bretelei de acces din zona Dedeman, viitoarea realizare a unui sens giratoriu la intersecţia DN64 cu DN67 de la Troianu, modernizarea tuturor locurilor de joacă din cartier după modelul celor de la ”Cina” şi de la Grădina Zoologică, recent reabilitate, realizarea unui loc de joacă în spatele Complexului W şi a altuia pe bd. Dem Rădulescu, achiziţionarea şi montarea, în perioada următoare a 60 de ghene de gunoi moderne, trecerea la sistemul de iluminat public pe LED-uri în tot cartierul, după modelul celui deja existent pe str. Mihai Eminescu, reabilitarea pistelor de biciclete de pe bd. Dem Rădulescu care va demara după data de 15 august, modernizările făcute la Ştrandul Ostroveni şi menţinerea accesului gratuit pentru pensionari, în zilele de luni – joi, amenajările de străzi din zonă – str. Ion Creangă, str. Veteranilor, str. Corneliu Coposu, crearea unui noi parc în cartier sau realizarea unui WC public lângă locul de joacă din zona ”Cina”.

Problemele supuse atenţiei conducerii primăriei cu această ocazie de cetăţenio prezenţi în număr de câteva zeci în sala Cinematografului ”Geo Saizescu” au fost dintre cele mai diverse: existenţa în număr mare a câinilor fără stăpâni, dar şi problemele create de câinii scoşi la plimbare de stăpânii lor, necesitatea unei prezenţa mai puternice a Poliţiei Locale în zonă, stadiul programului de reabilitare termică – primarul Mircia Gutău anunţând că are semnale că în două luni programul cu finanţare europeană din acest domeniu se va debloca, iar Râmnicul are cele mai multe proiecte deja întocmite pentru reabilitări de blocuri – regimul (nu întotdeauna respectat) al parcărilor rezidenţiale, necesitatea montării unor băncuţe şi a unor coşuri de gunoi, problemele de trafic din zona centrală sau parcarea dubiţelor de firme şi repararea de maşini în parcările dintre blocuri. Primarul şi-a notat toate aspectele semnalate şi a şi stabilit o serie de vizite, în zilele următoare, pentru verificarea celor reclamate.

Seria întâlnirilor cu râmnicenii, pe cartiere, se va relua în a doua parte a lunii august.

Biroul de Presă

În baza studiului de trafic ce reorganizează circulaţia în zona centrală a municipiului, aprobat prin HCL nr. 236/2017, din noaptea de vineri, 21 iulie, spre sâmbătă, 22 iulie, traficul auto pe str. Mihai Eminescu, porţiunea cuprinsă între str. Matache Temelie (bariera CFR) şi Calea lui Traian se va desfăşura pe două sensuri. O altă modificare în zonă vizează mutarea semaforului din vecinătatea Colegiului Economic la intersecţia cu str. Bogdan Amaru. Serviciul Public Amenajare, Întreţinere Străzi lucrează, în această perioadă, la montarea semnelor de circulaţie şi la trasarea marcajelor aferente acestor modificări de trafic, iar conducătorii auto, dar şi pietonii, sunt rugaţi să circule cu atenţie în zonă, respectând noile reglementări.

Biroul de Presă

Miercuri, 19 iulie, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a fost gazdă la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea pentru 21 de cupluri care au fost sărbătorite cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsnicie. Cu această festivitate, numărul cuplurilor care au marcat ”Nunta de aur” în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului, de la debutul acţiunii, în 1999, şi până în prezent a trecut de cifra de 2000, ajungând la 2005 fericite perechi. Ca şi până acum, sărbătoriţii au primit din partea reprezentantului administraţiei locale o floare, o diplomă de fidelitate, precum şi tichete sociale în valoare de 600 lei pentru fiecare cuplu. La finalul acţiunii, s-a ciocnit o cupă de şampanie şi s-au făcut fotografii cu aniversaţii.

Tot în această perioadă, 15 râmniceni cu vârsta de peste 90 de ani au intrat în ”Clubul Nonagenarilor”, primind, la domiciliu lor sau la sediul Direcţiei de Protecţie Socială, tichete sociale în valoare de 500 lei, pentru vârstele cuprinse între 90 şi 94 de ani, sau de 700 lei pentru vârste cuprinse între 95 şi 99 de ani.

Biroul de Presă

Marţi, 18 iulie, primarul Mircia Gutău a primit vizita unei delegaţii militare americane condusă de col. John T. Gentry Jr., comandant al Brigăzii ”648 Maneuver Enhancement”, care l-a felicitat pentru sprijinul acordat de municipalitate efectivelor armate ale SUA cu ocazia exerciţiului Saber Guardian 17 desfăşurat în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în împrejurimi. Edilul-şef a primit pe lângă medalia de recomandare a Statului Georgia şi certificatul aferent şi o scrisoare de mulţumire din partea dnei Teresa Tomlinson, primarul oraşului Columbus – Georgia, pentru buna cooperare de care Brigada 648 – care îşi are sediul aici – s-a bucurat în timpul exerciţiului derulat în Râmnicu Vâlcea. Cu acest prilej, primarul Mircia Gutău a mulţumit pentru aprecierile elogioase la adresa cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea şi administraţiei locale venite din partea reprezentanţilor forţelor militare staţionate aici şi a declarat că îi va trimite o scrisoare primarului din Columbus – Georgia, prin care va propune înfrăţirea celor două oraşe pe baza legăturilor deja stabilite.

Biroul de Presă

 

Marţi, 18 iulie, în prezenţa câtorva zeci de copii, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, a inaugurat locul de joacă modernizat de la Grădina Zoologică. Păstrând tiparul spaţiului similar dat recent în folosinţă în zona ”Cina”, investiţia de la Grădina Zoologică se prezintă copiilor drept un loc de joacă modern în suprafaţă de 607 mp, amenajat la cele mai moderne standarde, acoperit cu două straturi de granule de cauciuc şi colorate pentru o protecţie avansată a utilizatorilor şi cu instalaţii de joacă sigure – au fost păstrate cele vechi, dar care erau în stare bună de funcţionare, la care s-au adăugat un balansoar de 4 persoane, un tobogan şi un complex de joacă. Totodată, s-au mai montat şi 9 aparate de fitness, 4 în vecinătatea locului de joacă şi 5 în zona de picnic din Grădina Zoo.

Cu ocazia inaugurării, primarul Mircia Gutău a apreciat calitatea lucrărilor şi a anunţat că un loc de joacă similar se va mai realiza pe bd. Dem Rădulescu, precum şi în mai multe cartiere din municipiu.

Biroul de Presă

 

Programul de spectacole al Festivalului de Teatru „Ariel Râmnic Fest”, ediția a VII-a, 25-29 iulie 2017:

MARȚI, 25 IULIE
• ora 11.00 – Teatrul „Țăndărică” București - „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” după Matei Vișniec, regia Ioan Brancu – Distribuția: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Mariana Zaharia, Robert Trifan, Leonard Dodan – în sala Cinematografului „Geo Saizescu” (spect...acol pentru copii)
• ora 16.00 – Deschiderea oficială a Festivalului de Teatru - Teatrul Evreiesc de Stat București - „Șofer / Pictor” de Hillel Mittelpunkt, regia Alexandru Dabija – Distribuția: Maia Morgenstern, Lucian Iftime – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”
• ora 18.00 – ZĂVOIUL COPIILOR - Compania de Teatru „Animis” București prezintă spectacole pentru copii - în Parcul Zăvoi
• ora 19.30 – Paradă stradală – participă actorii Teatrului Municipal „Ariel”, actori ai Companiei de Teatru „Famous Art”, actori ai Trupei de Teatru „Animis” și voluntari – pe traseul: strada Știrbei Vodă (Parc Zăvoi) – Calea lui Traian – strada Dacia – strada Luceafărului – Bulevardul Tineretului
• ora 21.00 – Teatrul „Țăndărică” București - „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Cristian Pepino – Distribuția: Mihai Dumitrescu, Simina Constantin, Florin Mititelu, Cristina Țane, Andreea Ionescu, Roxana Vișan, Leonard Dodan, Robert Trifan – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”

MIERCURI, 26 IULIE
• ora 10.00 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, regia Alin Păiuș – Distribuția: Anca Olteanu, Gogu Preda, Camelia Constantin, Mădălina Floroaica, Olimpia Deaconescu, Mihaela Mihai, Gabriel Popescu, Constantin Gherghina, Julliet Attoh, Radu Bunescu, Cătălina Sima, Georgiana Marin, Alexandru Nuţă, Tatiana Serghi, Ionuţ Mocanu, Diana Gherasim – în sala Cinematografului „Geo Saizescu” (spectacol pentru copii)
• ora 10.00-18.00 – ZĂVOIUL COPIILOR - Compania de Teatru „Animis” București prezintă spectacole pentru copii și ONG-uri locale organizează Ateliere de creație pentru copii - în Parcul Zăvoi
• ora 13.30 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - „Desculț în parc”, după Neil Simon, regia Bogdan Cristian Drăgan – Distribuția: Mihaela Mihai, Gogu Preda, Cătălina Sima, Gabriel Popescu, Ionuț Mocanu – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”
• ora 17.00 – Compania de Balet „Arabesque” Râmnicu Vâlcea - „Medalion coregrafic – Părți solistice”, coregraf prof. Angela Burlacu - în Parcul Zăvoi
• ora 18.00 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - „Freud și Bunul Dumnezeu”, de Mircea M. Ionescu, regia Alin Holcă – Distribuția: Alin Holcă, Tatiana Serghi, Anca Olteanu, Anca Șerban – în sala „Zăvoi”
• ora 18.00 - 21.00 – Compania de Teatru „Famous Art” Cluj-Napoca - „Statui în levitație” - la „Bârlog”, în Parcul Zăvoi
• ora 20.00 – Teatrul de Comedie București - „Cea mai puternică”, de August Strindberg, un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru – Distribuția: Mihaela Teleoacă, Antoaneta Cojocaru – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”

JOI, 27 IULIE
• ora 10.00-18.00 – ZĂVOIUL COPIILOR - Compania de Teatru „Animis” București prezintă spectacole pentru copii și ONG-uri locale organizează Ateliere de creație pentru copii - în Parcul Zăvoi
• ora 11.00 – Compania de Teatru „MiniArtShow by Ioana Ginghină” București - „Cântec pentru Tisha”, text și versuri de Andreea Gaica, regia Felicia Dalu – Distribuția: Andra Mirescu, Andreea Gaica, Andreea Mera, Andrei Atabay, Viorel Ionescu – în sala Cinematografului „Geo Saizescu” (spectacol musical pentru copii)
• ora 14.00 – Teatrul „Coquette” București - „Colonelul și păsările” de Hristo Boicev, regia Ingrid Bonța – Distribuția: Celina Nițu, Alexandra Gabriela Niță, Ruxandra Bălașu, Iulia Carnaru, Pavel Bârsan – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”
• ora 18.00 – FUEGO - „Testament” – Spectacol de teatru, muzică și poezie – în sala Consiliului Județean Vâlcea
• ora 18.00 - 21.00 – Compania de Teatru „Famous Art” Cluj-Napoca - „Bufonii regali” - la „Bârlog”, în Parcul Zăvoi
• ora 19.00 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - „Before Breakfast”, de Eugene O’Neill, regia Constantin Florescu – Distribuția: Iulia Verdeș – în sala „Zăvoi”
• ora 20.00 – Compania de Teatru „D’Aya” București - „Dragostea durează trei ani”, după Frédéric Beigbeder, regia Chris Simion-Mercurian – Distribuția: Cristi Iacob, Mihaela Teleoacă, Gabriela Iacob, Vitalie Bichir – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”

VINERI, 28 IULIE
• ora 10.00 – ZĂVOIUL COPIILOR - ONG-uri locale organizează Ateliere de creație pentru copii - în Parcul Zăvoi
• ora 11.00 – Teatrul de Umbre București - „Ocolul pământului în 80… de umbre” – Povestea umbrelor cu Leon Magdan, Profesorul de joacă – în sala Cinematografului „Geo Saizescu” (spectacol pentru copii)
• ora 13.30 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - „Scaunele”, după Eugene Ionesco, regia Alexandru Boureanu – Distribuția: Camelia Constantin, Dan Constantin – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”
• ora 18.00 - 21.00 – Compania de Teatru „Famous Art” Cluj-Napoca - „Light Walkers” - la „Bârlog”, în Parcul Zăvoi
• ora 20.00 – Teatrul „Act” București - „N-ai tu treabă! – după Danilă Prepeleac de Ion Creangă”, de Cătălin Ștefănescu, regia Alexandru Dabija – Distribuția: Marcel Iureș, Andrei Sevșan, Alexandru Voicu – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”

SÂMBĂTĂ, 29 IULIE
• ora 10.00 – ZĂVOIUL COPIILOR - ONG-uri locale organizează Ateliere de creație pentru copii - în Parcul Zăvoi
• ora 10.00 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea - Ședința solemnă (participă și actorii Teatrului Municipal „Ariel” – pe traseul: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea – Casa Memorială „Anton Pann” – „Fântâna Barbu Știrbei” din Parcul Zăvoi
• ora 10.30 – Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea – Parada pașoptiștilor – în Sala Consiliului Local – la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea
• ora 10.45 – Compania de Teatru „Famous Art” Cluj-Napoca - „Statui romane” - la „Fântâna Barbu Știrbei”, în Parcul Zăvoi
• ora 20.00 – Teatrul Național București - „ActOrchestra”, regia Horia Suru – Distribuția: Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea – în sala Cinematografului „Geo Saizescu”
• ora 21.00 – 21.40 – Compania de Teatru „Famous Art” Cluj-Napoca - „Regatul de foc” ¬– în Parcul Zăvoi
 

* * * 


Programul de spectacole – ZĂVOIUL COPIILOR
TRUPA DE TEATRU „ANIMIS” BUCUREȘTI
ONG-urile locale:
Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea
Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea

 

MARȚI, 25 IULIE
• ora 18.00 – Inaugurarea JOCURILE COPILĂRIEI – spectacolul interactiv „HIPERZĂPĂCEALA”

 

MIERCURI, 26 IULIE
• ora 10.00 – JOCURILE COPILĂRIEI – spectacolul „VINO SĂ TE JOCI CU NOI șotronul, elasticul, 
sărim coarda, măgarul între oi, ștafeta buclucașă, mingea sare în găleată”
• ora 10.00-12.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
ATELIER DE MARIONETE ȘI ATELIERE CREATIVE
• ora 11.00 – ORA DE DISTRACȚIE la Bârlog 
• ora 12.00 – spectacolul „PUNGUȚA CU DOI BANI” (teatru de păpuși)
• ora 16.00-18.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
• ora 19.00 – spectacolul interactiv de percuție „MICUL TOBOȘAR”

 

JOI, 27 IULIE
• ora 10.00 – JOCURILE COPILĂRIEI – spectacolul „VINO SĂ TE JOCI CU NOI șotronul, elasticul, 
sărim coarda, măgarul între oi, ștafeta buclucașă, mingea sare în găleată”
• ora 10.00-12.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
ATELIER DE MARIONETE ȘI ATELIERE CREATIVE
• ora 11.00 – ORA DE DISTRACȚIE la Bârlog 
• ora 16.00-18.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
• ora 17.00 – spectacolul „SCUFIȚA ROȘIE” (teatru de păpuși)
• ora 18.00 – spectacolul interactiv de percuție „MICUL TOBOȘAR”

 

VINERI, 28 IULIE
• ora 10.00 – JOCURILE COPILĂRIEI – spectacolul „VINO SĂ TE JOCI CU NOI șotronul, elasticul, 
sărim coarda, măgarul între oi, ștafeta buclucașă, mingea sare în găleată”
• ora 10.00-12.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
ATELIER DE MARIONETE ȘI ATELIERE CREATIVE
• ora 11.00 – ORA DE DISTRACȚIE la Bârlog 
• ora 16.00-18.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)
• ora 18.00 – spectacolul de improvizație „5 MINUTE DE CELEBRITATE” (teatru de păpuși)
• ora 19.00 – spectacolul interactiv „POVEȘTI CU VRĂJI PRĂJI”

 

SÂMBĂTĂ, 29 IULIE
• ora 16.00-18.00 – ATELIERE DE CREAȚIE (ONG-urile locale: Asociația „ZÂMBETE COLORATE” Râmnicu Vâlcea și Asociația „SPERANȚĂ PENTRU RÂMNIC” Râmnicu Vâlcea)

 

* PROGRAMUL DE VÂNZARE AL BILETELOR PE TOATĂ PERIOADA FESTIVALULUI DE TEATRU "ARIEL RÂMNIC FEST", ediția a VII-a, 2017 este în intervalul 12.00-20.00, la Cinematograful "GEO SAIZESCU"
Rezervări bilete la numărul de telefon 0741.287.911

 

sursa: www.arieltheatre.ro - site-ul oficial al Teatrului Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea

 

Joi, 27 iulie

19.00, Filarmonica ”Ion Dumitrescu” – Concert estival al Corului Academic ”Euphonia”, dirijor Aurel Poenaru. În program - lucrări din repertoriul naţional şi universal

Vineri, 28 iulie

9.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii

14.00, Sala CSŞ Capela – ”Cupa Imnului” la streetball

17.00, Biblioteca Judeţeană ”Antim Ivireanul” – vernisajul taberei de Pictură ”la RÂMNIC”, ed. a VI

17.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii

17.00, Splaiul Independenţei – Spectacol folcloric cu: artişti amatori locali, Denisia Paliţă, Alexandra Dicu, Elena Ghiţulete, Ansamblul ”Rapsodia Vâlceană”, Vlad Teodosiu, Hangiţele, Ana Maria Iorga, Maria Dragomiroiu, Nineta Popa, Adi de la Vâlcea

19.00, Filarmonica ”Ion Dumitrescu” – Concert estival - Pagini simfonice de mare popularitate cu orchestra simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, dirijor Florin Totan. În program – fragmente din repertoriul naţional şi universal

19.00, teren CSM II – ”Cupa Imnului” la fotbal; finala mică

19.45, teren CSM II – ”Cupa Imnului” la fotbal, finala

21.15, Parcul Mircea cel Bătrân – Deschiderea Festivalului de Film CineVil 2017, prezintă Irina Margareta Nistor • (21.25) “Scris / nescris”, 2016, film experimental, regia Adrian Silişteanu • (21.45) “Afacerea Est”, 2016, comedie, regia Igor Cobileanski, cu Ion Săpdaru, Constantin Puşcaşu, Daniel Busuioc; invitat: actorul Constantin Puşcaşu *

Sâmbătă, 29 iulie

09.00, Parcul Zăvoi – deschiderea Târgului Meşterilor Populari din România - ed. a XX-a

09.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii

09.00, în faţa Parcului Mircea cel Bătrân – deschiderea expoziţiei de maşini de epocă (până duminică, 30 iulie, ora 12.00)

09.00 – 09.30, Primăria municipiului – start festiv în Transalpina Retro Rally

09.30 – primirea delegaţiilor străine de către primarul Mircia Gutău

10.00, Primăria municipiului – Şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal

10.30 – Parada festivă pe traseul Primăria municipiului – Biserica Toţi Sfinţii (slujbă de sfinţire a drapelului naţional) - Casa Memorială ”Anton Pann” (moment artistic Teatrul Municipal ”Ariel”) – Parcul Zăvoi

10.50, Parcul Zăvoi (fântâna-monument) – Ceremonial militar – religios / Discursuri oficialităţi / Intonarea Imnului Naţional cu participarea corului ”Euphonia”

11.30, Parcul Zăvoi (zona fântânii-monument) – Cocktail

17.00, Stadionul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la fotbal copii

17.00, piscina ”Casa Tineretului” – ”Cupa Imnului” la înot

17.00, Splaiul Independenţei – Spectacol pop-rock cu: artişti amatori locali, Trupa Zero, Ami, Matteo, Francesco Napoli, Direcţia 5

18.00, Galeria ”Constantin Iliescu”, Consiliul Judeţean Vâlcea – vernisajul Expoziţiei ”Semne şi semnificaţii plastice”

19,00, Muzeul de Arta ”Casa Simian” (curtea interioară) - vernisajul Expoziţie de artă plastică a artistului Dumitru Radu

21.15, Parcul Mircea cel Bătrân – Festivalul de Film CineVil 2017 • “Nemaivăzutele aventuri ale omului invizibil”, 2017, regia Tudor Botezatu • (21.45) “6,9 pe scara Richter”, comedie, regia Nae Caranfil, cu Teodor Corban, Maria Obretin, Constantin Florescu; Invitat actorul Constantin Florescu *

22.00, Splaiul Independenţei – Spectacol de lasere

24.00, Galeriile ARTEX – Salonul Judeţean de Artă al UAP Vâlcea

Duminică, 30 iulie

09.00 – 20.00, Parcul Zăvoi – Târgul Meşterilor Populari din România. ed. a XX-a

11.00, Parcul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la patine cu role

13.00, Parcul Zăvoi – ”Cupa Imnului” la skateboarding

17.00, Splaiul Independenţei – Spectacol pop-rock cu: artişti amatori locali, DJ Jungle, Compact, Alex Velea, Antonia, 3 Sud-Est

19.00, Splaiul Independenţei – Prezentarea echipei de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul competiţional 2017 - 2018

21.15, Parcul Mircea cel Bătrân - Festivalul de Film CineVil 2017 • Scurt metraje româneşti premiate la mari festivaluri internaţionale • (21.45) “# Selfie 69”, comedie, regia Cristina Iacob, cu Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Levent Sali, Vlad Logigan; invitat actorul Levent Sali *

23.00, Splaiul Independenţei – Foc de artificii

* În caz de vreme nefavorabilă, proiecţiile vor avea loc în Sala Consiliului Judeţean

Astăzi, vineri, 14 iulie, între orele 12.00 şi 15.00, mai multe vehicule de luptă ale US Army, alături de cele ale Armatei Române, au fost reunite într-o expoziţie de tehnică militară desfăşurată în parcarea privată dintre Consiliul Judeţean Vâlcea şi sediul CEC Bank. Zeci de râmniceni, printre care mulţi copii, au luat cu asalt vehiculele complexe de luptă, punând întrebări despre funcţionarea lor sau făcând fotografii cu soldaţii americani. Evenimentul vine în continuarea întâlnirii de ieri, de la Primăria municipiului, dintre primarul Mircia Gutău şi o delegaţie militară româno-americană şi are loc în contextul exerciţiului militar Saber Guardian 17 ce se desfăşoară, în această perioadă, în judeţul Vâlcea.

Biroul de Presă

Page 1 of 190