Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Balanca Paul

Balanca Paul

 
Ca urmare a apariţiei pe site-urile ”Timpul de Vâlcea” şi ”Info Puls” a unor materiale critice la adresa conducerii actuale a Primăriei municipiului în contextul unor valori ale unor elemente de mobilier urban din cadrul proiectului ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea”, în baza dreptului la replică vă solicit să daţi publicităţii următorul text:
 
 
Documentaţia tehnico-economică (studiu de fezabilitate şi indicatori tehnico-economici) aferentă proiectului ”Reorganizarea şi amenajarea spaţiului public central din Municipiul Râmnicu Vâlcea” a fost aprobată de catre Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, încă din anul 2013, prin HCL nr. 63/26.03.2013. În componenţa documentaţiei tehnico-economice se regăsesc toate devizele pe obiecte, precum şi devizul general al obiectivului de investiţii care a stabilit valoarea totală estimativă a cheltuielilor necesare obiectivului de investiţii, respectiv 65.799.190 lei cu TVA.
 
În data de 10.12.2014 a fost încheiat Contractul de execuţie lucrări nr. 41177 cu Asocierea MITLIV EXIM SRL – SC POLYSTART IMPEX SRL, preţul ofertat fiind sub valoarea totală aprobată prin hotărârea mai sus menţionata, respectiv 52.991.743,39 lei cu TVA. Echipamentele din cadrul ofertei desemnate câştigătoare (mobilierul urban fiind inclus în acest capitol), cu caracteristicile precizate în oferta tehnică şi financiară, au făcut parte din acest contract de lucrări. Mobilierul urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi, grătare protecţie copaci etc., a fost decontat conform ofertei financiare câştigătoare în urma licitaţiei publice derulată în cursul anului 2014. De precizat că valoarea lucrărilor la finalizarea proiectului a fost 48.376.201,53 lei cu TVA şi nu 65,8 mil lei cum este menţionat în mod eronat.
 
Banca fără spătar prezentată în fotografie pe site-ul www.timpuldevalcea.net ca având valoarea de 9.247 lei/buc. costă, de fapt, 1.044 lei/buc, băncile cu valoarea de 9.247 lei/buc. având caracteristici tehnice şi dimensiuni superioare faţă de mobilierul prezentat în respectiva imagine.
 
Chiar dacă practica postării unor materiale mincinoase, scrise după ureche, lipsite de orice tentativă de documentare şi invariabil critice la adresa actualei conduceri a Primăriei este una obişnuită la aceste site-uri, am considerat totuşi necesar să răspund, cât mai argumentat, în primul rând pentru buna informare a cetăţenilor municipiului, rezervându-mi, în acelaşi timp, dreptul de a acţiona în instanţă pe autorii materialelor pentru minciunile şi calomniile lansate în spaţiul public.
 
 
Mircia Gutău,
 
Primar
 
Domnul Constantin Chiriac este invitatul Teatrului Municipal  “ARIEL” Râmnicu Vâlcea, duminică, 21 ianuarie 2018, pentru a prezenta la Cinema “Geo Saizescu”, începând cu ora 18:00, recitalul extraodinar intitulat „Domnule și frate Eminescu”, recital în care se prezintă un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, care explorează legătura creatoare şi prietenia unică dintre cei doi scriitori români. Spectacolul afirmă dimensiunea culturală a poeziei populare, văzută ca matrice pentru sufletul popular românesc.
Constantin Chiriac (n. 3 octombrie 1957, în comuna Prisăcani, jud. Iași) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucureşti în anul 1980, a jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one-man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Moromeţii” (regia Stere Gulea), „Croaziera” (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva la Palilula” (regia Silviu Purcărete).
       Îndeplineşte multiple funcţii care au impact în lumea culturală internaţională: preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (din 1993); preşedinte al „Fundaţiei Democraţie prin Cultură” (din 1994); director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (din 2000); președinte al Bursei de Spectacole de la Sibiu; Ambasador Onorific al Turismului; Ambasador al Cetăţeanului pentru Anul European al Cetăţeanului (2013); Ofiţer al Ordinului Coroanei – distincţie acordată de Majestatea Sa Regele Albert al II-lea; preşedinte al Fundaţiei Româno-Japoneze „Casa Prietenului”; secretar general al Fundaţiei Româno-Suedeze „Rom-Swed-Aid” Sibiu-Stockholm; Ambasador în cadrul Anului European al Cetățeanului 2013.
             A fost decorat prin decret prezidenţial cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler (2000). A obţinut de două ori premiul pentru „Cel mai bun manager de teatru din România”, merit recunoscut de secţia română a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) şi de juriul Uniunii Teatrelor din România în cadrul Galelor UNITER (2001). În 2003, i-a fost conferit Premiul Ministerului Culturii şi Cultelor pentru promovarea teatrului românesc în lume. A fost vicepreşedinte al Asociaţiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 (2004-2007), iar apoi membru al Comisiei de selecţie şi de monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană (2008-2012). A primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană (2010), Premiul Hotel, Tourism and Leisure Investment Conference în cadrul Excellence Awards Ceremony 2014, a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Românesc 2014 și a primit Premiul Aspen Institute pentru Contribuția la Patrimoniul Cultural Național, în cadrul Aspen Leadership Gala 2014. 
         În luna octombrie 2015 a primit cel mai important premiu în Japonia – Premiul Fundației Japonia și al Ministerului de Afaceri Externe al Japoniei, pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, recunoscându-se astfel contribuția adusă la promovarea relațiilor bilaterale. În același an, a primit premiul Comunicatorul Anului în cadrul Galei PR Awards Romania. Laureat al Galei de Excelență „Valori de România”, organizată de revista BIZ. În anul 2017 a primit Meritul Cultural în grad de Ofiţer din partea Preşedintelui Klaus W. Iohannis şi a premierului luxemburghez Xavier Bettel. Evenimentul a avut loc la 10 ani de când Sibiul și Luxemburgul au devenit Capitale Culturale Europene.
           Este posesor a trei diplome în management cultural conferite de United States Information Agency (1996); University of Hull în Marea Britanie (1998 -1999); Virginia Commonwealth University în Richmond, Virginia (1999). Este doctor în teatru cu teza “Poezia ca spectacol”, susţinută la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu şi la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş (2006). I s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa de către Leeds Metropolitan University (2008).
 
 
 
Prețul biletului: 15 lei (întreg) și 10 lei (redus pentru elevi și studenți)
 
 
Vă așteptăm cu drag la teatru!
 
Miercuri, 7 februarie, începând cu ora 18.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu” din cartierul Ostroveni va avea loc dezbaterea publică a proiectului de buget local pentru anul 2018. Proiectul de buget local va fi disponibil pentru consultare în perioada imediat următoare pe site-ul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, la adresa www.primariavl.ro. La dezbaterea publică din 7 februarie sunt aşteptaţi cât mai mulţi dintre cetăţenii municipiului care vor să se implice, cu propuneri şi observaţii pertinente, la alcătuirea bugetului local al Râmnicului pentru anul în curs.
 
 
Luni, 15 Ianuarie 2018 11:19

COMUNICAT DE PRESĂ

 
Ca urmare a unui val de opinii declanşat în ultimele zile în mediul virtual şi referitor la o presupusă acţiune de eutanasiere în masă a câinilor de la Adăpostul de la Feţeni, doresc să fac următoarele precizări:
 
Informaţiile privind faptul că aş fi dispus nejustificat o eutanasiere în masă a câinilor de la Adăpostul de la Feţeni sunt complet neadevărate, răuvoitoare şi iscate din interese personale, fără nici o legătură cu interesele comunităţii locale!
 
La acest moment, Adăpostul de la Feţeni găzduieşte 477 de câini într-o facilitate cu o capacitate maximă de 500 de animale. În cursul anului 2017 au fost eutanasiaţi 2 câini şi au murit, în urma unor boli netratabile, 46. La acest moment, în Adăpost se află câini care sunt ţinuţi aici de mai mult de 5 ani, în pofida celor 140 de adopţii înregistrate pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului 2017; cu toate acestea, există informaţii conform cărora o bună parte din câinii ”adoptaţi” au fost eliberaţi imediat pe străzile din oraş. Începând cu 1 ianuarie 2018, odată cu înfiinţarea Direcţiei Administrarea Domeniului Public în a cărei administrare funcţionează serviciul de ecarisaj şi Adăpostul de la Feţeni, pentru asigurarea asistenţei sanitar-veterinare la Adăpost a fost încheiat, în condiţiile legii, un contract de prestări servicii cu un medic veterinar autorizat. Rata medie de capturare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public de către serviciul ecarisaj este de aproximativ 6 animale/zi.
 
Schimbând perspectiva, trebuie spus că pe domeniul public al municipiului se află în prezent un număr foarte mare de câini fără stăpân, în continuă creştere şi ca urmare a faptului că practica abandonului acestora pe străzile din Râmnic nu se limitează doar la deţinători din oraş, ci şi la cei din comunele limitrofe. Pe toate mijloacele de comunicare ale administraţiei locale cu cetăţenii – TelVerde, Facebook, e-mail, audienţe etc. – se primesc zilnic zeci de sesizări privind problemele cauzate cetăţenilor municipiului de haitele de câini, din ce în ce mai agresivi, din Râmnic.
 
În aceste condiţii, îi informez atât pe apărătorii drepturilor animalelor din Râmnic şi din străinătate, cât şi pe cetăţenii de bună credinţă ai municipiului, că activitatea la Adăpostul din Feţeni se desfăşoară şi se va desfăşura, în continuare, strict în baza legislaţiei în vigoare şi a avizelor date de autorităţile competente în domeniu. Când şi dacă va fi cazul, eutanasierea câinilor de la Adăpostul de la Feţeni se va face în condiţiile impuse de Legea nr. 258/2013 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, respectiv:
 
”Art. 4. (1) Câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare. (…)
 
Art. 7. (…) (2) Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare.”
 
Este trist că o astfel de inflamare este generată de o situaţie care, de fapt, este complet legală şi justificată. Apreciez implicarea tuturor organizaţiilor non-guvernamentale şi a iubitorilor de animale în îngrijirea câinilor de la Adăpostul de la Feţeni şi îi asigur, pe mai departe, de disponibilitatea spre colaborare a Primăriei municipiului. În acelaşi timp, trebuie să înţelegem cu toţii că, dacă este nevoie, se va acţiona în limitele legislaţiei în domeniu pentru a ţine sub control fenomenul câinilor fără stăpân din municipiul Râmnicu Vâlcea.
 
 
Mircia Gutău,
 
Primar
 
 
Sâmbătă, 13 ianuarie, Scuarul Mircea cel Bătrân a găzduit o ceremonie de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi ce se pregătesc în arma Geniu la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN "Panait Donici" din Râmnicu Vâlcea. Într-o atmosferă emoţionantă şi sub privirile a sute de spectatori – rude ale principalilor protagonişti, venite din întreaga ţară, dar şi râmniceni curioşi să asiste la un astfel de eveniment – s-au desfăşurat un ceremonial religios, depunerea jurământului de către soldaţi şi discursuri ale oficialităţilor prezente. În cuvântul său, primarul Mircia Gutău a subliniat că, pe durata executării acestui stagiu de pregătire, îi consideră pe tinerii soldaţi drept râmniceni prin adopţie, le-a urat acestora mult succes în activitatea lor viitoare şi i-a invitat să revină în oraşul nostru şi cu alte ocazii. Manifestarea s-a încheiat cu o defilare pe Calea lui Traian a militarilor de la Centrul ”Panait Donici”, foarte apreciată de toţi cei prezenţi. Ceremonia – care a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale - a fost organizată în parteneriat şi cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, a Teatrului Municipal ”Ariel” şi a altor instituţii publice.
 
 
 
În conformitate cu prevederile Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 962/2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998, cu modificările şi completările ulterioare, chiria pentru locuinţele pentru tineri se actualizează anual cu rata inflaţiei, în termen de 30 de zile de la data publicării ratei inflaţiei comunicate de către Institutul Naţional de Statistică pentru anul anterior şi, dacă este cazul, şi în baza coeficientului de ponderare funcţie de venitul mediu net pe membru de familie al titularului contractului de închiriere.
 
Pentru actualizarea anuală a cuantumului chiriei, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, titularii contractelor de închiriere au obligaţia să transmită documente din care să rezulte veniturile nete pe membru de familie a titularului contractului de închiriere, realizate în ultimele 12 luni.
 
Potrivit art. 8, alin. 93 din Legea 152/1998, republicată şi actualizată, în situaţia în care titularii contractelor de închiriere nu prezintă documente din care să rezulte venitul mediu net lunar pe membru de familie, în termenul stabilit, la stabilirea chiriei datorate de către chiriaş nu se va aplica coeficientul de ponderare funcţie de venitul mediu net pe membru de familie al titularului contractului de închiriere şi nici excepţiile referitoare la nivelul maxim al chiriei.
 
            Astfel, în vederea stabilirii chiriei pentru anul 2018, pentru locuinţele ANL situate în Municipiului Râmnicu, titularii contractelor de închiriere au obligaţia de a depune până cel târziu data de 31 ianuarie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea – Centrul de Informare al Cetăţenilor din strada G-ral Praporgescu nr. 14 sau la sediul Direcţiei Dezvoltare Locală din b-dul. Tudor Vladimirescu nr.15, documente justificative privind venitul net realizat pe membru de familie pe anul 2017, detaliat pe fiecare lună în parte (sot/soţie, copii minori/majori şi alte persoane aflate în întreţinere, după caz): adeverinţă salariat, cupon pensie, ajutor şomaj, indemnizaţii, alocaţii copii, burse şcolare, declaraţie de venit, adeverinţă de venit de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea,  alte acte doveditoare după caz.
 
            În situaţia în care nu sunt depuse înscrisurile solicitate în termenul menţionat, chiria pentru anul 2018 se va recalcula la valoarea maximală conform prevederilor legale.
 
            Pentru relaţii suplimentare cu privire la documentele justificative, persoanele interesate se pot adresa Biroului Fond Locativ din b-dul Tudor Vladimirescu nr. 15, parter, zilnic între orele 8:00 – 14:00 sau telefonic, la nr. 0250/730079.
 
Joi, 11 Ianuarie 2018 15:54

Depunerea jurământului militar

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, începând cu ora 11.00, în scuarul Mircea cel Bătrân din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi profesionişti aflaţi la pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.
ORA 11:00 
- Ceremonia militară şi religioasă
- Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului şi trecerea în revistă a efectivelor;
- Alocuţiunea comandantului Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” despre semnificaţia depunerii Jurământului Militar
- Oficierea serviciului religios
- Prezentarea onorului la drapel şi deplasarea Drapelului de Luptă în faţa formaţiei;
- Rostirea Jurământului Militar de către soldaţii profesionişti
 - Rostirea rugăciunii de sacralizare a legământului militar;
- Adresarea îndemnului, de către comandantul centrului, către soldaţii profesionişti, care au depus Jurământul Militar;
- Alocuţiuni ale reprezentanţilor administraţiei publice locale: prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului;
- Alocuţiunea reprezentantului eşalonului superior;
ORA 12:00 
  -Intonarea Imnului Naţional al României de către întregul efectiv participant la ceremonie;
- Defilarea efectivelor Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.
* * *
"Jur credință patriei mele, România!
Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții,
Jur să respect Constituția, legile Țării și
regulamentele militare.
Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

* * *
în parteneriat cu: Prefectura Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea, I.S.U. "General Magheru" Vâlcea, Teatrul Municipal "Ariel" Râmnicu Vâlcea 
 
La nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea, în cinstea Zilei Culturii Naţionale din 15 ianuarie – stabilită prin Legea nr. 238/2010 în aceeaşi zi cu data naşterii poetului, prozatorului, dramaturgului, ziaristului şi gânditorul Mihai Eminescu (1850-1889) – vor fi organizate mai multe manifestări culturale. Astfel, luni, 15 ianuarie, de la ora 16.30, în Galeria Pasaj Cozia 1 din pasajul subteran din Zona Centrală, Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Vâlcea, Asociaţia Culturală ”Irina Şaţchi” şi Asociaţia Culturală ”Pianoforte” vor organiza o ”Seară Culturală” dedicată acestei sărbători. Evenimentul va fi urmat la ora 19.00, la Sala ”Lahovari”, de spectacolul ”El n-a fost când era, el e când nu e” cu Corul Academic ”Euphonia” al Filamonicii ”Ion Dumitrescu”, dirijor Aurel Poenaru, şi actori ai Teatrului Municipal ”Ariel”, regia artistică Camelia Constantin. Pe 21 ianuarie, la ora 18.00, Teatrul Municipal ”Ariel” îi invită pe iubitorii de cultură la Cinematograful ”Geo Saizescu” la spectacolul ”Domnule şi frate Eminescu”, avându-l ca protagonist, în recital extraordinar, pe actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu şi director al Festivalului Internaţional de Teatru din Sibiu.
 
 
Biroul de Presă
 
 
Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea vă invită duminică, 14 ianuarie 2018, de la ora 12:00, la Sala Cinematografului „Geo Saizescu” (adresa: Bulevardul Tineretului 2, Râmnicu Vâlcea, cartier Ostroveni), la premiera spectacolului pentru copii, „Scufița Roșie” de Alin HOLCĂ. “Scufița Roșie” este și ea una dintre poveștile celebre, pe care aproape toți copii o cunosc. Tocmai de aceea Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea vă propune o versiune inedită, un musical “dirijat” din umbră chiar de Scufița Roșie, o fetiță descurcăreață și inteligentă, care știe să cânte magistral la vioară. Intriga se construiește și prin prezența unor personaje-surpriză, fapt care conduce spre un deznodământ cu aplomb. Regia, scenografia și dramatizarea spectacolului sunt semnate de  Alin Holcă. Din distribuție fac parte Raluca Elena Bunescu (Scufița Roșie), Dan Constantin (Vânătorul), Camelia Constantin (Bunica), Cătălina Sima (Mama), Alexandru Nuță (Lupul), Radu Bunescu (Un purceluș), Georgiana Marin / Olimpia Deaconescu (O capră). Echipa fiind completată de Claudia Neacșu, Cristian Bunescu  (Regie tehnică), Carmen Prodan (Designer costume), Diana Mitulescu (Pictură și butaforie), Ionuț Marinache (Luminist), Liviu Toma  (Sunetist), Gherghina Constantin – Puiu (Recuziter), Anca Șerban (Costumieră) și Adrian Petrescu și Nicolae Arniceru (Mașiniști).
Și seara, de la ora 18:30, în aceeași locație, vă invităm la comedia care o are în prim plan pe actrița Maia Morgenstern, „Între Ciocan și Nicovală”. Un fierar neamţ află după mult timp că fiul lui este de fapt fiul unui român, rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soţia sa a făcut un copil tot cu un fierar. Şi nici soţia acestuia din urmă n-a rămas mai prejos în absenţa soţului. Şi ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Revolta pe care o simte nemţoaica ajunge la paroxism, astfel că doreşte să se răzbune. Comedia inedită "ÎNTRE CIOCAN ŞI NICOVALĂ", în regia lui Horaţiu Mălăele, este un Cal Troian ce nu aduce în prim plan doar adulterul (abordat într-o cheie comică), ci şi războiul (cu dramele sale inevitabile), ambele contribuind sistematic la alienarea individului.
 
          Spectacolul este o adaptare după „Fierarii” de Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăele. Din distribuţie fac parte actorii: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Dan Constantin, Gabriel Popescu.
 

Biletele se pot achiziționa de la sediul cinematografului Cinematografului “Geo Saizescu” (B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea)

Prețul biletelor:
10 lei spectacolul pentru copii
15 lei spectacolul pentru publicul larg

 
Luni, 01 Ianuarie 2018 10:59

COMUNICAT DE PRESĂ

 
 
 
Spectacolul ”Revelion 2018” a pus punctul final unui complex de manifestări care, sub genericul ”Dembrie Magic”, a adus farmecul sărbătorilor de iarnă în Zona Centrală a Râmnicului. Pentru prima oară, râmnicenii nu au mai fost nevoiţi să meargă în oraşele mari cu care ne învecinăm pentru a vizita un Târg de Crăciun organizat aşa cum se cuvine, ci au avut parte, chiar la ei acasă, de o astfel de bucurie. Elementele de atractivitate care au funcţionat pe tot parcursul lunii decembrie în Scuarul Mircea cel Bătrân – iluminatul feeric de sărbători, patinoarul artificial care a oferit gratuit sute de ore de distracţie tuturor copiilor, căsuţele cu produse de sezon, muzica ambientală specifică, replica scenei naşterii Domnului Iisus etc. – s-au împletit armonios cu numeroasele spectacole puse în scenă fie de protagonişti locali, fie de artişti de renume la nivel naţional.
 
A fost, fără îndoială, un uriaş efort de echipă şi aş dori în primul rând să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi derularea acestor activităţi: departamentele din cadrul Primăriei, SC Pieţe Prest SA şi Serviciul Public Administrare, Întreţinere Străzi.
 
Ca la toate celelalte manifestări publice de anvergură, ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului au fost asigurate de reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru”, ai Poliţiei Locale a municipiului şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cărora le mulţumesc că, şi la acest final de an, au făcut eforturi ca sărbătorile de iarnă să se desfăşoare fără nici un incident.
 
Am avut parte de multe spectacole deosebite – concerte de colinde, muzică uşoară, muzică populară, concerte corale sau teatru - cu sute de protagonişti – elevi, preşcolari, artişti profesionişti sau rapsozi populari veniţi din întreg judeţul -, iar pentru bucuria pe care ne-au adus-o trebuie să mulţumesc organizatorilor acestora: Teatrul Municipal ”Ariel”, Liceul de Arte ”Victor Giuleanu”, Şcoala Populară de Artă, Palatul Copiilor, Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Creaţiei Tradiţionale Vâlcea şi Asociaţia ”Ciuleandra”. Iar vedete precum Ioan Bocşa, Aurel Moldoveanu, Ducu Bertzi, Petrică Mîţu Stoian, Antract sau Doddy au încântat mii de spectatori în cadrul concertelor susţinute pe scena de ”La Ceas”.
 
Toate aceste acţiuni au fost concretizate printr-un efort financiar important şi doresc să menţionez şi să apreciez atât colaborarea cu Consiliul Local Muncipal, care a aprobat toate alocările bugetare necesare, cât şi implicarea unor sponsori care au preluat în sarcina lor o parte din cheltuielile ocazionate de organizarea evenimentelor.
 
Vreau să aduc mulţumiri şi presei locale şi regionale care a informat prompt asupra evenimentelor organizate în cursul lunii decembrie 2017, astfel încât râmnicenii să poată participa în număr cât mai mare la cât mai multe dintre acestea.
 
Dar recunoştinţa mea şi a administraţiei locale municipale se îndreaptă în primul rând către miile de râmniceni şi oaspeţi din alte oraşe care au preţuit la justă valoare toate eforturile făcute de cei enumeraţi mai înainte: exclamaţiile de bucurie care însoţeau, seară de seară, aprinderea iluminatul festiv, miile de fotografii şi ”selfie”-uri făcute cu telefoanele mobile şi postate pe reţelele de socializare, forfota permanentă a oamenilor în Zona Centrală, chiar şi în condiţii meteorologice mai puţin prielnice, au fost tot atâtea moduri în care vizitatorii Scuarul Mircea cel Bătrân şi-au exprimat aprecierile pentru toate activităţile organizate pentru comunitatea locală. Le mulţumesc din toată inima pentru felul minunat în care au primit darul de sărbători făcut de Municipalitate!
 
Celor menţionaţi aici şi tuturor locuitorilor Râmnicului le doresc să aibă parte de un 2018 plin de bucurii, realizări, sănătate şi bunăstare!
 
 
La Mulţi Ani!
 
 
 
Mircia Gutău,
 
Primar
 
Page 1 of 207