Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Balanca Paul

Balanca Paul

 
Ne aflăm astăzi într-un moment de intensă emoţie cu gândul la cei 150.000 de sodaţi români care şi-au pierdut viaţa în confruntările armate din stepa calmucă. Este o cifră atât de uriaşă încât ea nu poate fi cuprinsă într-o imagine. Dar este o cifră reală, o contabilitate rece a morţii şi a jertfei de sânge făcută de Armata Română în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Decenii întregi la rând, toţi aceşti eroi ai Neamului au fost acoperiţi de un nedrept văl de uitare. Doar de curând, mulţumită unor oameni deosebiţi care luptă pentru scoaterea la lumină a adevăratelor valori ale Naţiunii Române, au început demersuri de recuperare a memoriei celor căzuţi în urmă cu 75 de ani la Cotul Donului şi Stalingrad, de asumare a luptei lor, de rememorare a unor fapte de arme dramatice şi pline de tragism. Le mulţumesc cu această ocazie tuturor celor care au contribuit, cu fapta, cu condeiul şi cu gândul la aşezarea în cartea de istorie a acestui capitol important al României. Ne închinăm cu pioşenie în amintirea tuturor celor căzuţi în războaiele patriei şi ne rugăm bunului Dumnezeu să le dea iertare şi pomenire veşnice. Iar pe noi, urmaşii lor de astăzi, ne rugăm să ne îndrume paşii spre lucruri şi fapte care să îi facă mândri pe cei care şi-au jertfit bunul cel mai de preţ – viaţa – pentru neatârnarea Neamului Românesc.
 
 
                                                            Dumnezeu să îi odihnească pe toţi eroii martiri ai României!
 
 
 
Sâmbătă, 11 noiembrie, Teatrul Municipal ARIEL a prezentat "La Ceas", în Centrul Civic, începând cu ora 11:00, spectacolul "PĂPUȘI LUMEȘTI", după „Cânticele comice” de Vasile Alecsandri. Din distribuție au făcut parte actorii: Gabriel Popescu, Camelia Constantin, Julliet Attoh, Mădălina Floroaica, Cătălina Sima și Ionuț Mocanu.
 
 
Începând de vineri, 10 noiembrie, în Scuarul Mircea cel Bătrân a fost dată în folosință o rețea wi-fi pentru conectarea la Internet vizitatorilor principalei piețe publice a Râmnicului. Hotspot-ul ”Primăria Râmnicu Vâlcea” poate fi folosit de oricine, fără parolă și fără vreo limitare de timp, fapt care va spori atractivitatea zonei centrale, recent modernizate. Tot vineri, aici au demarat operațiunile de așternere a stratului suport pentru patinoarul aritificial ce va funcționa în cadrul Târgului ”Decembrie Magic”, iar în perioada imediat următoare va demara montarea căsuțelor în care își vor desfășura activitatea comercianții.
 
 
Sâmbătă, 11 noiembrie, continuă seria spectacolelor organizate în Zona Centrală a municipiului. Teatrul Municipal ”Ariel” îi invită pe iubitorii artei dramatice la ora 11.00 în Scuarul Mircea cel Bătrân la un spectacol de animaţie stradală cu piesa ”Păpuşi lumeşti”, după texte de Vasile Alecsandri, regia şi scenografia Dan Constantin, cu Gabriel Popescu, Dan Constantin, Camelia Constantin, Julliet Attoh, Mădălina Floroaica, Ionuţ Mocanu şi Cătălina Sima. În următoarele două week-end-uri - în funcţie şi de condiţiile meteorologice – sub genericul ”Ne vedem «La Ceas»!”, în centrul Râmnicului urmează să se mai desfăşoare un concert cameral al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” şi un spectacol de teatru de păpuşi al Teatrului ”Ariel”.
 
 
Confirmând angajamentul actualei administraţii de modernizare a tuturor cartierelor oraşului, joi, 9 noiembrie a fost inaugurat un nou loc de joacă în zona Nord, pe str. Henri Coandă, în imediata vecinătate a Colegiului Naţional de Informatică ”Matei Basarab”. Spaţiul destinat copiilor, în suprafaţă de 230 mp, este dotat cu 4 echipamente noi, care se adaugă altor două mai vechi, dar recondiţionate, tot aici făcându-se şi amenajări adiacente: montat de bănci, de coşuri de gunoi şi amenajare alei. Cu această ocazie, viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu au reiterat ideea că până la finele acestui mandat, locurile de joacă din municipiu urmează să fie modernizate în totalitate.
 
Sâmbăta, 4 noiembrie, primarul Mircia Gutău a discutat cu prof. Constantin Chiriac, directorul  general al Teatrului "Radu Stanca" şi preşedinte al Festivalului Internațional de Teatru din Sibiu, despre implementarea unor programe culturale în Râmnicu Vâlcea începând de anul viitor. În cadrul întâlnirii, la care au mai participat viceprimarul Eusebiu Vețeleanu, Gheorghe Dican, preşedintele UAP Vâlcea şi Dan Dragomir, cel care a mijlocit această întrevedere, au fost vizitate mai multe locații din municipiu care pot găzdui evenimente culturale dintre cele mai diverse. Cu această ocazie, primarul Gutău îi mulțumeşte prof. Constantin Chiriac pentru disponibilitatea la colaborare şi îşi exprimă convingerea că implicarea unei personalități de o asemenea anvergură şi notorietate va face ca Râmnicul să se repoziționeze pe harta culturală a țării.
 
Biroul de Presă
 
 
În urma constatării unor numeroase nereguli privind declararea numărului de persoane care locuiesc în unităţile locative din cadrul asociaţiilor de proprietari şi în vederea stabilirii corecte a contribuţiei datorată operatorului local al serviciilor de salubrizare (conf. art. 28, lit. b din HCL nr. 50/2006), în perioada următoare se va desfăşura o serie de controale de către reprezentanţii Serviciului Relaţii Îndrumare Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei municipiului şi cei ai Romprest Energy. Acţiunea se derulează în baza prevederilor contractuale stipulate în contractul de prestări servicii de salubrizare AS 642 VL, iar amenzile aplicate în baza HCL nr. 50/2006 se pot situa între 100 şi 300 lei.
 
 
Biroul de Presă
 
Page 1 of 201