Mesajul primarului Mircia Gutău cu ocazia Zilei Armatei Române Important

Într-o lume aflată în continuă schimbare precum cea de astăzi, constatăm că avem nevoie, din ce în ce mai mult, de repere solide pe care să ne sprijinim atunci când vrem să construim ceva durabil, ca indivizi sau comunităţi.

Armata a fost şi este, pentru români, un astfel de reper solid. Este un simbol al trăiniciei, al siguranţei, al continuităţii noastre între aceste graniţe. În ultimii ani, prin profesionalizare şi modernizare – dar păstrându-şi, în acelaşi timp, tradiţiile istorice – Armata României a devenit o emblemă a Naţiunii şi un depozitar al speranţelor într-un viitor mai bun. Alături de Biserică, Armata este astăzi un simbol al poporului român, o ancoră solidă pe o mare mult prea zbuciumată.

Aniversăm Ziua Armatei şi cei 75 de ani trecuţi de la eliberarea deplină a teritoriului românesc la finele celui de-al doilea război mondial. Iar astăzi suntem ceea ce suntem şi ca urmare a jertfelor şi suferinţelor îndurate de ostaşii români în luptele de acum trei sferturi de veac de la Carei şi Satu Mare. Lor - dar şi tuturor militarilor care au luptat vreodată pe fronturile de apărare a patriei sau a idealurilor ei – le suntem datori pentru prezentul pe care îl trăim şi de care ne bucurăm împreună.

Să ne arătăm, aşadar, recunoştinţa pentru ceea ce reprezintă astăzi Armata Română prin faptele şi gândurile noastre bune. O facem nu doar pentru noi - o facem pentru copiii noştri, pentru viitorul acestei ţări minunate.

Trăiască Armata Română! Glorie eternă eroilor militari ai Neamului Românesc!

Citit de 963 ori Ultima modificare facută Vineri, 25 Octombrie 2019 11:35
Top