Mesajul primarului Mircia Gutău cu ocazia manifestărilor dedicate celei de-a XXIV-a ediții a "Zilelor europene ale patrimoniului" Important

Înalt Preasfinţia Voastră,

Stimaţi invitaţi,

Onorată asistenţă,

Suntem cu toţii astăzi martori la un eveniment deosebit: lansarea într-o nouă formă a unei lucrări de referinţă în istoria tiparului în România, care a plecat în lume de pe aceste meleaguri. Printr-o astfel de recuperare am putea spune că Râmnicul redevine o ”capitală a tiparului românesc”, aşa cum l-a numit istoricul Nicolae Iorga.

Despre patrimoniul cu care se poate lăuda Râmnicu Vâlcea şi judeţul căruia îi este reşedinţă se poate vorbi zile în şir, fără a plictisi: avem, pe lângă această tradiţie tipografică de excepţie, mânăstiri de o frumuseţe răpitoare, monumente de mare inspiraţie şi obiective arhitectonice deosebite. Suntem binecuvântaţi că trăim în aceste locuri, dar şi obligaţi să facem tot ce ne stă în puteri, fiecare din poziţia în care se află, pentru a conserva şi a da mai departe această bogăţie. Iar o manifestare precum aceste Zile Europene ale Patrimoniului de la Vâlcea sunt un bun prilej pentru a nu uita de această datorie. 

Îi felicit pe iniţiatorii acestui eveniment de excepţie pentru bucuria pe care au adus-o în mijlocul nostru şi vă asigur de întreg sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru orice iniţiativă îndreptată spre recuperarea, conservarea şi promovarea patromoniului local.

Citit de 1660 ori Ultima modificare facută Vineri, 16 Septembrie 2016 15:21
Top