Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectului “Reabilitare Parc Mircea cel Bătrân” cod SMIS 321813, finanțat în cadrul PROGRAMULUI REGIONAL SUD-VEST OLTENIA 2021-2027, SPRIJIN PENTRU DEZVOLTARE URBANĂ INTEGRATĂ, Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă, Obiectivul specific 5.1 - promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane.
În data de 23 decembrie 2024 a fost semnat Contractul de finanțare aferent proiectului, între Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 (AM PR SV Oltenia), și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea.
Valoarea totală a proiectului este de 19.812.472,06 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 18.400.985,56 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este 15.960.038,47 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este 2.440.947,09 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, conform contractului de finanțare, din data de 23.12.2024 până în 22.04.2026.
Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea dezvoltării sustenabile și integrate la nivelul Municipiului Râmnicu Vâlcea. Proiectul “Reabilitare Parc Mircea cel Bătrân” face parte din setul de măsuri destinat revitalizării și îmbunătățirii mediului urban al Municipiului Râmnicu Vâlcea prin dezvoltarea teritorială sustenabilă în complementaritate cu promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil, și a securității în zonele urbane din municipiu.
Obiectivul specific este reprezentat de intervenții de reabilitare a Parcului Mircea cel Bătrân din Municipiul Râmnicu Vâlcea, contribuind substanțial la îmbunătățirea mediului urban prin regenerarea fizică a spațiilor publice urbane din centrul municipiului, la creșterea calității vieții locuitorilor din zona reabilitată prin creșterea calității aerului, cât și prin reducerea nivelului de zgomot și la îmbunătățirea spațiilor verzi.