Drept la replica publicaţiei ”Saptămâna în Oltenia”

Ca urmare a apariţiei marţi, 1 septembrie 2015, în publicaţia ”Săptămâna în Oltenia”, a articolului ”Reţetă de fraudă aplicată cu succes în Râmnicu Vâlcea? / Balast exploatat ilegal din albia râului Olăneşti, plasat pe sub mână constructorilor de la proiectele majore ale oraşului SC Protectchim SRL, SC AsS Trans SRL şi SC Govora SA”, în care se aduc acuzaţii la adresa Primăriei municipiului, în virtutea dreptului la replică vă rog să daţi publicităţii, în ediţia viitoare a ziarului dvs., următorul material:
Remarc cu mâhnire că publicaţia ”Săptămâna în Oltenia” a ajuns să îşi umple spaţiul editorial cu reluări ale unor articole publicate în trecut, fără să facă măcar un minim efort de a schimba titlul sau unele subtitluri.
Faţă de materialul apărut în ediţia de marţi, 1 septembrie 2015, a publicaţiei ”Săptămâna în Oltenia”, doresc să precizez următoarele:
Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea nu are atribuţii de supraveghere sau de control asupra Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Olt. Nu am avut cunoştinţă în septembrie 2013 şi nu cunosc nici acum, în septembrie 2015, modul de utilizare a materialelor rezultate din întreţinerea albiei râului Olăneşti.
Lucrările la cele două proiecte cu finanţare europeană unde se insinuează că ar fi fost folosit balastul luat din albia râului Olăneşti – ”Prelungire bd. Tineretului spre Sud cu bd. Dem Rădulescu până la intersecţia cu DN 67” şi ”Amenajare şi modernizare str. Aurelian Sacerdoţeanu şi str. Patriarh Iustinian Marina” – au fost în permanenţă sub controlul reprezentanţilor finanţatorilor pentru derularea lor în condiţii de maximă legalitate.
Primăria municipiului a solicitat de-a lungul timpului, în mai multe rânduri, ca SGA Vâlcea să facă lucrările de întreţinere necesare în albia râului Olăneşti, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, numai din dorinţa de a crea un aspect urbanistic plăcut în zona adiacentă acestui curs de apă.
Gigi MATEI
Primar interimar
Citit de 1502 ori
Top