Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

INFORMARE CU PRIVIRE LA TERMENUL DE ELIBERARE A ACTELOR DE IDENTITATE

Publicat Vineri, 26 Ianuarie 2018 10:13
Ultima modificare facută Vineri, 26 Ianuarie 2018 10:53 Citit de 1675 ori
Termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea actelor de identitate  este de până la 30 de zile  reglementat prin dispoziţiilor legale în vigoare, ce poate fi prelungit cu cel mult 15 zile lucrătoare de către şeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor.
Termenul efectiv de eliberare a actelor de identitate  de către Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Rm. Vâlcea este de 9 zile, iar data la care trebuie să se prezinte cetăţeanul pentru înmânarea actului de identitate este comunicată în scris la ghişeu .
Cetăţenii care se află într-o situaţie deosebită ce poate justifica solicitarea eliberării actului de identitate  într-un termen mai scurt de  9 zile ( ex: motive medicale, deplasare urgentă în altă localitate sau în alt stat, susţinerea unor concursuri de admitere sau examene,  efectuarea unor operaţiuni bancare, etc)   completează o „Cerere privind aprobarea  eliberării actului de identitate pentru situaţii deosebite”  care va fi analizată de către conducerea direcţiei de evidenţă a persoanelor.
 
 
Director executiv,
Ec. Antoanela VASILESCU