Comunicat de presă

Ca urmare a apariţiei într-o publicaţie locală, la finele săptămânii trecute, a unor acuzaţii formulate de dl Mircia Gutău referitoare la faptul că în primărie funcţionarii dau autorizaţii pe şpăgi,  aş dori să fac câteva observaţii.

Sper din toată inima că dl Mircia Gutău nu a confundat achitarea taxelor de urgenţă pentru emiterea unui certificat de urbanism sau a unei autorizaţii de construire (în valoare de 400 lei, respectiv 600 lei, conform HCL nr. 281/2016 de aprobare a impozitelor şi taxelor pe anul în curs) cu ”săritul la cap”, o procedură care îi este, probabil, foarte familiară (mă refer la experienţa domniei sale ca sportiv).

Vreau să-i atrag atenţia că, în conformitate cu nişte coduri de procedură (pe care, poate, le cunoaşte destul de bine), dacă are informaţii despre posibile fapte de corupţie şi nu le reclamă - este complicitate, iar dacă nu are astfel de informaţii, dar le lansează în spaţiul public - este calomnie. Oricum, şi într-un caz, şi în altul, este vorba de o campanie electorală cu startul furat, ceea ce, de asemenea, mai încalcă nişte prevederi legale.

Altfel, mă bucură zelul pe care îl probează dl Gutău în ceea ce priveşte stârpirea oricăror manifestări de corupţie din administraţia locală a municipiului Râmnicu Vâlcea: este o poziţie pe care a confirmat-o pe deplin şi în mandatul şi jumătate pe care domnia sa l-a deţinut ca primar al oraşului.

Gigi Ion Matei,

Primar interimar

Citit de 904 ori
Top