Drept la replica - Ziarul ”Monitorul de Valcea”

Către:   publicaţia ”Monitorul de Vâlcea”
În atenţia: -

Ca urmare a apariţiei marţi, 2 februarie 2016, în publicaţia ”Monitorul de Vâlcea”, a materialului ”Dezinteres! Suficienţă! Profesionalism zero, prostie şi indolenţă la cote maxime!”, în baza dreptului la replică vă rog să daţi publicităţii în ediţia viitoare a ziarului Dvs., în aceleaşi condiţii grafice ca şi materialul sus-menţionat, următorul text:

Probabil ameţit de aburii confuziei şi în absenţa oricăror cunoştinţe tehnice, autorul articolului ”Dezinteres! Suficienţă! Profesionalism zero, prostie şi indolenţă la cote maxime!” confundă trotuarul tehnic al pasajului peste calea ferată de pe bulevardul Tudor Vladimirescu cu un trotuar pietonal. Pentru lămurirea ziaristului revoltat, îl informăm că trotuarul tehnic este acea structură care permite accesul doar al echipelor de intervenţii, în vederea efectuării lucrărilor de întreţinere sau reparaţii.

Proiectul pasajului, gândit în contextul bretelelor de acces spre Nord şi spre Sud, nici nu ar fi permis realizarea de trotuare pietonale pe întreaga sa lungime de 290 m, accesul pietonilor pe pasaj peste calea ferată făcându-se doar prin cele două lifturi şi pe pasarela pietonală acoperită de pe latura de Sud, cu o lungime de 78 m.

Fiind o lucrare nefinalizată, aceste trotuare tehnice nu au fost încă semnalizate cu semnele de restricţie aferente.

Evident, toată această ”tevatură” jurnalistică nu ar fi existat dacă autorul articolului ar fi dovedit un minim de profesionalism întrebându-i pe reprezentanţii Primăriei municipiului ce e cu trotuarele acelea.

PS: nu am ştiut cui să adresăm acest drept la replică întrucât publicaţia ”Monitorul de Vâlcea” a renunţat la a mai prezenta – aşa cum fac toate ziarele normale - o casetă redacţională.

Gigi Ion Matei,
Primar interimar

Citit de 2472 ori
Top