Drept la replică publicaţia ”Ziarul de Vâlcea”

16.11.2015

Către: publicaţia ”Ziarul de Vâlcea”

În atenţia: dlui Tiberiu Pîrnău, director



Ca urmare a apariţiei luni, 16 noiembrie 2015, în publicaţia ”Ziarul de Vâlcea”, a materialului Primarul interimar Gigi Matei îşi poate lua adio de la voturile locuitorilor din zona Ostroveni-sat!, în baza dreptului la replică vă rog să daţi publicităţii în ediţia viitoare a ziarului Dvs. următorul text:



La acest moment, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea are în lucru un Studiu de Fezabilitate pentru realizarea de canalizare pluvială pentru toate arterele de circulaţie din zona Ostroveni-sat. Investiţia este motivată de faptul că, în ultimii ani, la reabilitarea reţelei stradale din Ostroveni-sat s-a intervenit exclusiv prin balastări succesive, fapt care a dus la ridicarea cotelor străzilor faţă de gospodăriile din zonă şi, implicit, la producerea de inundaţii şi de pagube însemnate în cazul precipitaţiilor abundente.

Până la demararea acestei investiţii de amploare, s-a considerat oportună o amenajare a străzilor din Ostroveni-sat prin asfaltarea unei singure benzi de circulaţie cu lăţime de 3-3,5 m, aşa cum s-a procedat anul trecut pe străzile Grădinilor, Theodor Coman sau Octavian Goga. S-a crescut astfel confortul locuitorilor din zonă şi nici nu s-au risipit bani publici pe o lucrare ce ar urma să fie distrusă la demararea canalizării pluviale. Totodată, zona rămasă neasfaltată între banda de asfalt şi gospodăriile locuitorilor din zonă va funcţiona ca o zonă de absorbţie a precipitaţiilor ce sunt aşteptate în acest sezon, reducându-se astfel riscul de inundare a proprietăţilor private.

Din păcate, însă, lucrătorii de la Direcţia Administrarea Domeniului Public nu au respectat proiectul întocmit, aceştia asfaltând punctual, în dreptul unor proprietăţi, şi lăţimi mai mari de 3 metri, ceea ce a dus la nemulţumiri ale celorlalţi locuitori din Ostroveni-sat. Împotriva celor care se fac vinovaţi de această abatere s-a declanşat o anchetă administrativă, urmând a se aplica sancţiuni în consecinţă.

Îi asigur pe toţi locuitorii de aici că Primăria municipiului este preocupată, în mod real şi nu declarativ, de creşterea gradului de confort urban, iar imediat după investiţia de realizare a canalizării pluviale şi retragerea împrejmuirilor la aliniamentul stabilit prin planul urbanistic vor urma lucrări definitive de aşternere de covor asfaltic, bordurare, marcare şi semnalizare rutieră.



Gigi Ion Matei,

Primar interimar

Citit de 2569 ori
Top