Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Râmnicu Vâlcea îşi sărbătoreşte Ocrotitorul spiritual – moment omagial dedicat Sfântului Antim Ivireanul la Primăria municipiului

Scris de Publicat Joi, 26 Septembrie 2019 13:58
Citit de 270 ori
Joi, 26 septembrie, Primăria Râmnicu Vâlcea a găzduit un moment omagial dedicat Sfântului Ierarh Antim Ivireanul în cadrul manifestărilor închinate ocrotitorului spiritual al oraşului organizate de Forumul Cultural al Râmnicului şi Fundaţia Culturală ”Sfântul Antim Ivireanul”, cu sprijinul Municipalităţii. Evenimentul, care a debutat cu o rugăciune rostită de Înaltpreasfinţitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a constat într-o serie de prelegeri despre viaţa şi activitatea Ierarhului Antim Ivireanul susţinute de prof. dr. În urmă cu 20 de ani, un grup de Oameni ai Cetăţii a propus ca Sfântul Antim Ivireanul să fie ales Patronul spiritual al Râmnicului. Un cărturar şi tipograf era chemat să apere destinele «Capitalei tiparului românesc», după cum ne-a definit istoricul Nicolae Iorga; un mare creştin era numit ocrotitorul oraşului care a găzduit cea de-a doua Mitropolie a Ţării Româneşti. Totodată, edilul Râmnicului a rememorat cu emoţie momentul alegerii Sfântului Antim Ivireanul ca patron spiritual al oraşului la care a fost martor, în 1999, din postura de consilier municipal. Cu aceeaşi ocazie, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a anunţat că Primăria Râmnicului a început demersurile şi contactele necesare pentru înfrăţirea municipiului cu localitatea Ude din Georgia – locul de naştere al lui Antim Ivireanul.
În acelaşi context festiv, miercuri, 25 septembrie, în cadrul evenimentului cultural organizat de Arhiepiscopia Râmnicului la Filarmonica ”Ion Dumitrescu”, primarul Mircia Gutău a primit din partea Arhiepiscopului Râmnicului, ÎPS Varsanufie, distincţia ”Crucea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

Media