Mesajul Primarului Mircia Gutău cu ocazia zilei Independenţei de Stat şi Zilei Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial Important

Tripla sărbătoare din 9 mai este modul cel mai concis în care România se defineşte din punctul de vedere al istoriei recente, dar şi al prezentului. Simpla marcare a celor trei evenimente celebrate astăzi ne arată, pe rând, o ţară care şi-a dorit independenţa şi şi-a apărat-o cu arma în mână, care a contribuit decisiv la victoria forţelor binelului în cea mai mare conflagraţie globală şi care şi-a câştigat locul bine meritat în marea familie europeană a zilelor noastre.Toate aceste evenimente pe care le aniversăm astăzi se leagă într-o coincidenţă aproape miraculoasă. Şi este rândul nostru să continuăm acest şir de întâmplări care ne-au marcat atât de pregnant istoria.
De aceea, cred că e de datoria noastră să fim patrioţi precum înaintaşii noştri care au apărat independenţa de stat a României proclamată în 1877. Să fim curajoşi precum soldaţii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial până la victoria din 9 mai 1945. Şi să fim membri demni ai familiei europene constituită în urmă cu 69 de ani. Fie ca faptele noastre prezente şi viitoare să se adune în numeroase alte evenimente importante ale istoriei României, care să se alăture acestor sărbători ale zilei de azi. Să ne dea Dumnezeu puterea şi inteligenţa de a lucra, şi pe mai departe, în folosul acestei ţări minunate şi spre mai binele copiilor şi nepoţilor noştri!
La mulţi ani României independente, victorioase şi europene!
La mulţi ani tuturor românilor!
Glorie eternă înaintaşilor noştri!
Citit de 1059 ori Ultima modificare facută Joi, 09 Mai 2019 17:59

Media

Top