Imprimă această pagină

Mesajul Primarului Mircia Gutău cu ocazia Zilei Europei Important

Sărbătorim astăzi o Zi a Europei într-un context puţin mai special.

România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi dovedeşte că poate gestiona cu succes o astfel de înaltă responsabilitate.

Chiar în aceste momente, la 100 de kilometri de noi, la Sibiu, liderii statelor din Uniune sunt reuniţi pentru a discuta agenda strategică pentru perioada 2019 – 2024.

Mai mult decât atât, suntem cu 17 zile înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, un prilej al tuturor românilor de a trimite în forul legislativ al Europei reprezentanţi care să le susţină şi să le promoveze interesele şi idealurile.

România nu a putut lua parte la punerea temeliei Uniunii Europene acum 69 de ani, la 9 mai 1950. Însă, după o mult prea lungă separare de trunchiul european, avem şi noi, de 12 ani, posibilitatea să construim o Uniune mai eficientă, mai activă, mai atentă la nevoile fiecărui membru şi care ţine cont de specificul naţional al statelor care o compun.

Vă îndemn, de aceea, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, să vă implicaţi în constituirea structurilor reprezentative europene şi să votaţi la alegerile din 26 mai. Pentru că putem să ne bucurăm de tot felul de festivităţi şi putem aplauda oricât de multe discursuri. Dar nimic din toate acestea nu contează precum participarea la alegerea unor oameni care să ne reprezinte cu adevărat ca români demni, cu drepturi egale, care se bucură de respectul întregii familii europene. E o oportunitate ce nu poate fi ratată!

La mulţi ani Europei!

La mulţi ani României europene!

La mulţi ani tuturor vâlcenilor, cetăţeni de seamă ai Uniunii Europene!

Citit de 1072 ori Ultima modificare facută Joi, 09 Mai 2019 16:15

Imagine din Galerie