Lansarea proiectului: “Construirea unei artere de legatură între b-dul N.Balcescu și b-dul Tineretului inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul T. Vladimirescu Important

Lansarea proiectului

Construirea unei artere de legatura intre b-dul N.Balcescu si b-dul Tineretului spre nord de la intersctia acestuia cu strada Gib Mihaescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul T. Vladimirescu si achizitionarea de autobuze cu combustibili alternativi

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectului Construirea unei artere de legatura intre b-dul N.Balcescu si b-dul Tineretului spre nord de la intersctia acestuia cu strada Gib Mihaescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul T. Vladimirescu si achizitionarea de autobuze cu combustibili alternativi” cod SMIS 126678, finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, Prioritatea de investiții 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În data de 18 decembrie 2018 a fost semnat Contractul de finantare aferent proiectului, între Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bugetul proiectului este de 70.212.360,51 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile este de 25.882.733,85 lei, iar perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finanțare, este 01.01.2014 – 30.06.2020.

Prin proiect, se urmărște creșterea atractivității și îmbunătățirea accesibilității și a confortului de utilizare a transportului public și a mijloacelor de transport nemotorizate, astfel încât acestea să ofere o alternativă reală la folosirea autoturismelor personale.

Astfel, investițiile realizate prin proiect contribuie în mod semnificativ la îmbunatățirea transportului public prin reconfigurarea a două trasee și înființarea unui nou traseu, care realizează legătura între cartierul Ostroveni situat în sudul municipiului și cartierele Nord și Goranu, fără să mai tranziteze zona centrală, aglomerată și zonele cu barieră de cale ferată, astfel că se reduc timpii de parcurs prin creșterea vitezei de deplasare, precum și creșterea frecvenței mijloacelor de transport public de călători și implicit creșterea de pasageri deserviți, astfel transportul în comun să devină o alternativă viabilă pentru locuitorii orașului. Noile rute vor fi deservite de către mijloacele de transport ce se vor achiziționa prin proiect. Dezvoltarea parcului de mijloace de transport cu vehicule noi, nepoluante, cu facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă și sisteme de supraveghere video (pentru creșterea gradului de siguranță al pasagerilor) va oferi oportunități îmbunătățite noilor pasageri, oferind o alternativă viabilă și confortabilă utilizării autoturismelor personale.

Citit de 1313 ori Ultima modificare facută Marți, 23 Aprilie 2019 12:32
Top