Spectacolul „Impro-show commedia” în Scuarul „Mircea cel Bătrân” Important

Activitatea Teatrului Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea continuă, astfel că duminică, 19 august 2018, începând cu ora 18:00, în Scuarul „Mircea cel Bătrân” puteți viziona spectacolul „Impro-show commedia”.
Scurtă descriere:
Teatrul sport este o formă teatrală extrem-contemporană, practicată în Europa occidentală, centrată pe public. Adică, spre deosebire de teatrul dramatic, care se bazează pe un scenariu prestabilit, „impro-show”-urile au doar o structură de bază convențională, restul spectacolului fiind construit ad-hoc, pornind de la propunerile venite din partea publicurilor. Pe această structură, propunerea noastră grefează universul comic al spectacolului de teatru de tip medieval, cu măști.
Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită în weekend-urile din perioada 8 iulie - 26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale. Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.
Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”, ce face parte din strategia managerială a Teatrului Muncipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului.
Citit de 1646 ori
Top