Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Continuă microstagiunea estivală sub genericul „La strada” în Scuarul „Mircea cel Bătrân”

Scris de Publicat Joi, 09 August 2018 22:21
Citit de 814 ori
Activitatea Teatrului Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea continuă, astfel că duminică, 12 august 2018, începând cu ora 18:00, în Scuarul „Mircea cel Bătrân” puteți viziona spectacolul „Istoria teatrului povestită de un ardelean și o moldoveancă”.
Scurtă descriere:
Spectacolul realizează o trecere prin istoria artelor spectacolului, de la tragedia antică la teatrul modern. Spectacolul se bazează pe texte de Eschil („Prometeu înlănțuit”) Sofocle („Antigona”), William Shakespeare („Hamlet”, „Romeo și Julieta”), A.P. Cehov („Pescărușul”), Henrik Ibsen („Hedda Gabler”), Eugen Ionesco („Cântăreața cheală”) și I.L. Caragiale („O noapte furtunoasă”). Acestea sunt puse într-un colaj și traduse într-un limbaj profund românesc, specific zonei Ardealului și Moldovei. Spectacolul se dorește un soi de „Reader’s Digest” pentru operele teatrale majore din istorie, îmbrăcate într-o formă comică, ușor inteligibilă oricărei categorii de public țintă. În plus, spectacolul este și o formă de teatru educativ.
Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită în weekend-urile din perioada 8 iulie - 26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale. Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.
Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.
Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”, ce face parte din strategia managerială a Teatrului Muncipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului.