Acţiuni recente ale Poliţiei Locale

În urma unei sesizări depuse la Poliţia municipiului şi ca urmare a solicitării făcută de această instituţie, Poliţia Locală a identificat prin intermediul unei camere de supraveghere video un furt dintr-un taximetru, iar fişierul video a fost transmis imediat pentru continuarea cercetărilor. Infracţiunea s-a petrecut în seara zilei de 23 mai, pe strada Grigore Procopiu din cartierul Traian. Se dovedeşte, încă o dată, eficienţa acestui sistem de supraveghere, aflat în curs de extindere la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Poliţia Locală a mai avut de rezolvat şi alte două situaţii petrecute chiar de sărbătoarea Înălţării Domnului. Astfel, în seara zilei de 25 mai, echipajul PL din zona Nord a fost chemat în urma unui conflict la barul ”Bomaris” de pe strada Republicii. După discuţiile avute cu tinerii agresaţi în timpul acestui conflict şi din verificările efectuate, poliţiştii locali au depistat doi dintre agresori, care se refugiaseră în curtea Colegiului Forestier de pe Calea lui Traian; cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei Locale pentru cercetări. Tot în acea zi, aproape de miezul nopţii, patrula PL din zona centrală a observat pe trotuarul străzii Carol I, în zona CAR Pensionari, doi bărbaţi care studiau cu o atenţie nejustificată stâlpul de iluminat public din faţa gangului care face trecerea spre Calea lui Traian. Poliţiştii au continuat să supravegheze zona, până când cel mai vârstnic din cei doi a scos un patent şi a început să taie legăturile de la un colac de cabluri ataşat stâlpului respectiv. Patrula a intervenit imediat, iar cei doi colecţionari de sârme – L. Nicolae, în vârstă de 80 de ani, originar din Cernăuţi, şi B. Radu, în vârstă de 44 de ani, ambii domiciliaţi în Râmnicu Vâlcea - au fost surprinşi asupra faptului.

Tot Poliţia Locală, împreună cu colegii de la Corpul de Control al Primarului, au depistat în pădurea din Ostroveni, în apropierea intersecţiei bd. Dem Rădulescu cu str. Ostroveni, un grup format din doi bărbaţi, două femei şi şase copii, cu domiciliul în Sighişoara, care ”campase” ilegal în zonă. Interesant este faptul că grupul nu era străin de acest loc, de unde mai fusese îndepărtat în urmă cu un an, cel mai mic dintre copiii găsiţi acum fiind născut atunci, în pădurea din Ostroveni. Cele 10 persoane au fost transportate, cu tot cu bagaje, la gară, unde, sub supravegherea Poliţiei TF, au fost expediate cu trenul spre localitatea de domiciliu, iar zona a fost salubrizată.

Biroul de Presă

 

 

Citit de 3413 ori Ultima modificare facută Sâmbătă, 27 Mai 2017 17:07

Media

Top